09:46 11.08.2017

"Мотор Січ" планує розпочати в 2018 році серійне складання легких цивільних вертольотів

2 хв читати
"Мотор Січ" планує розпочати в 2018 році серійне складання легких цивільних вертольотів

ПАТ "Мотор Січ" (Запоріжжя) планує розпочати в 2018 році серійне виробництво легких цивільних вертольотів власної розробки МСД-2 "Надія" дальністю польоту 1 тис. км, повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" в керівництві компанії.

"На сьогодні на "Мотор Січ" уже складено дослідний зразок нового МСД-2 "Надія", розпочато сертифікацію нової машини. У жовтні плануємо підняти вертоліт у повітря. Завершення сертифікації намічене на другий квартал 2018 року, в другій половині наступного року плануємо розпочати серійне виробництво", - повідомив співрозмовник агентства.

Він уточнив, що МСД -2 "Надія" - це цивільна версія легкого вертольота на сім пасажирів дальністю польоту 1 тис. км. Вертоліт оснащено турбовальним газотурбінним двигуном четвертого покоління МС-450 потужністю 450 к. с. Також можлива модифікація машини для потреб силових структур, зокрема ДСНС, і санітарної авіації.

"Маркетинг проекту ще не завершено: ємність ринку, а також вартість машини - у стадії аналізу", - сказав співрозмовник агентства.

ПАТ "Мотор Січ" - один із найбільших світових виробників двигунів для авіаційної техніки, а також промислових газотурбінних установок. Постачає продукцію до більш ніж 100 країн світу. У 2012 році в Запоріжжі створено вертолітне КБ "Мотор Січ".

У 2015 році ПАТ "Мотор Січ" розпочало постачання ЗСУ у рамках держоборонзамовлення ремоторизованих на замовлення Міністерства оборони багатоцільових Мі-8МСБ. За даними компанії, в 2015-2016 роках українським силовим структурам поставлено 13 модернізованих вертольотів М-8 та Мі-2 різних модифікацій.

Нині опрацьовується можливість постачання авіатехніки у рамках держоборонзамовлення на 2018 рік.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Війська РФ увійшли на військову базу США в Нігері - ЗМІ

У Швеції почалися військові навчання НАТО, під час яких відпрацьовують перекидання американських підрозділів у Скандинавію

У Запоріжжі затримано адвоката за підозрою у збуті наркотичних засобів у місця позбавлення волі

Кулеба обговорив із Сікорським позитивну динаміку в українсько-польських відносинах

У Запорізькій області чиновникам Держспоживслужби, які організували побори місцевих фермерів, загрожує до 10 років в'язниці

В окупованому Бердянську ввечері прогримів вибух і почалася пожежа

Представники української культури важливі в поширенні у світі ідеї підтримки Глобального саміту миру

Кількість постраждалих у Дергачах зросла до 9 осіб

Житель села на Харківщині загинув унаслідок ворожого обстрілу - прокуратура

У результаті обстрілу Мемрика Донецької області загинуло двоє людей, зокрема дитина

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА