16:13 23.08.2017

Нардеп Поляков нарешті носить електронний браслет

2 хв читати
Нардеп Поляков нарешті носить електронний браслет

Народний депутат України Максим Поляков (фракція "Народний фронт") через півтора місяці надів електронний засіб контролю, про що заявив він сам, проілюструвавши цей факт відповідною фотографією.

"Минуло півтора місяці з моменту першої спроби НАБУ надіти мені електронний браслет. Методом проб і помилок, з п'ятого разу, після врахування всіх зауважень адвокатів, які кожен раз вчили співробітників антикорупційного органу діяти в рамках закону, змусили їх дотриматися процедури, і я, як законослухняний громадянин, надів електронний засіб контролю", - написав депутат на сторінці в Facebook у середу.

На підтвердження своїх слів М.Поляков прикріпив до посту фотографію, на якій він, усміхнений і у вишиванці, сидить у кабінеті правоохоронців і демонструє електронний браслет на нозі.

Як повідомлялося, М.Полякова підозрюють у скоєнні дій, передбачених ч. 4 ст. 368 (одержання неправомірної вигоди) Кримінального кодексу України.

Детективи НАБУ під процесуальним керівництвом прокурорів Спеціалізованої антикорупційної прокуратури 19 червня 2017 року затримали 7 осіб, причетних до вимагання й отримання неправомірної вигоди за сприяння іноземній компанії у здійсненні видобутку бурштину в Україні. Слідство встановило, що затримані, діючи в інтересах народних депутатів М.Полякова і Борислава Розенблата, отримали від представника іноземної компанії хабар на загальну суму понад $300 тис. Для підготовки ними законопроектів у сфері видобутку бурштину та їх внесення до Верховної Ради для прийняття рішень на користь зазначеної іноземної компанії.

Генеральний прокурор України Юрій Луценко 21 червня вніс до Верховної Ради подання про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання і арешт народних депутатів М.Полякова і Б.Розенблата. Верховна Рада 11 липня дала згоду на притягнення до кримінальної відповідальності М.Полякова, однак відмовила в наданні згоди на затримання та арешт.

21 липня Солом'янський райсуд Києва обрав М.Полякову запобіжний захід у вигляді застави в розмірі 304 тис. грн і поклав на нього низку зобов'язань. Так, він зобов'язаний носити електронний засіб контролю, не виходити з Києва та Умані (Черкаська обл.) без дозволу слідчого, прокурора або суду, здати всі свої закордонні паспорти.

25 липня парламентарій вніс визначену судом заставу.

Солом'янський районний суд Києва продовжив запобіжний захід М.Полякову на 2 місяці - до 17 жовтня. Крім того, залишається в силі застава, внесена за М.Полякова, в розмірі 304 тис. грн.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА