16:08 29.08.2017

НБУ не отримував нових документів для узгодження купівлі Промінвестбанку

2 хв читати
НБУ не отримував нових документів для узгодження купівлі Промінвестбанку

Національний банк України (НБУ) не отримав нових документів для погодження набуття істотної участі в Промівенстбанку (ПІБ, Київ), повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" в прес-службі центробанку.

За даними прес-служби, 14 липня в НБУ надійшов лист від представників українського бізнесмена Олександра Ярославського, в якому він висловив намір в майбутньому надати регулятору пакет документів для узгодження покупки ПІБу. Дотепер такий пакет документів надано не було.

У прес-службі також нагадали, що 28 липня комітет з нагляду та регулювання діяльності банків, нагляду (оверсайту) платіжних систем НБУ ухвалив рішення відмовити в узгодженні придбання істотної участі в Промінвестбанку Максиму Микитасю і Павлу Фуксу. Підставою для такого рішення стало неподання потенційними претендентами необхідних документів для перевірки відповідності інвесторів вимогам законодавства України.

Раніше, 29 серпня, голова Зовнішекономбанку (ЗЕБ, основний власник ПІБу) Сергій Горьков повідомив журналістам, що банк очікує рішення НБУ для здійснення операції з продажу Промінвестбанку.

"Ми чекаємо рішення Нацбанку. Поки що офіційного рішення Нацбанку України немає. Регулятор повинен дозволити угоду чи ні. Ми перебуваємо у стані, коли всі заявки подані, офіційної відповіді ми не маємо", - сказав С.Горьков.

ПІБ заснований в 1992 році. Російський ЗЕБ володіє 99,7% його акцій. За даними Нацбанку України, на 1 липня 2017 року банк займав 13-те місце за розміром активів (21,625 млрд грн) серед 88 банків, що діяли в країні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Рішення про призупинення консульських послуг для українських чоловіків мобілізаційного віку за кордоном спрямоване на забезпечення справедливості - Кулеба

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

Байден: Буквально в найближчі кілька годин ми почнемо відправляти в Україну військову допомогу

США оголосили про новий пакет військової допомоги для України на $1 млрд

Міноборони України опублікувало основні новації в законі про мобілізацію, який набуде чинності 18 травня

Байден підписав закон про надання допомоги Україні

ВР має намір удосконалити законодавство про звернення

Лондон та Берлін мають намір співпрацювати для виробництва відновлюваної енергії у Північному морі

Сунак і Шольц заявили про спільну роботу над варіантами використання заморожених активів РФ

Генпрокурор підписав стандарт діяльності прокурорів із захисту інвестицій під час досудового розслідування

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА