15:37 31.08.2017

Пароплавну лінію з використанням паромів "Укрзалізниці" може бути відкрито в 2018 році

2 хв читати
Пароплавну лінію з використанням паромів "Укрзалізниці" може бути відкрито в 2018 році

Паромну лінію за участю приватного партнера та використанням паромів "Герої Шипки" і "Герої Плевни", що перебувають на балансі ПАТ "Укрзлізниця", може бути запущено в роботу в 2018 році, повідомив агентству "Інтерфакс-Україна" міністр інфраструктури України Владимир Омелян після зустрічі з бізнесом у Європейській бізнес-асоціації (ЄБА) у четвер.

Під час зустрічі він також повідомив, що вже рік тому було затверджено концепцію України та Грузії про створення спільного підприємства з участю приватного партнера для використання зазначених паромів, які мають курсирувати з Чорноморська.

Він додав, що "Укрзалізниця" поки що відремонтувала лише один паром і ремонтує інший.

Як повідомлялося, раніше на той час глава "Укрзалізниці" Олександр Завгородній повідомляв про отримання на баланс ПАТ паромів "Герої Шипки" і "Герої Плевни", що перебувають в оренді судноплавної компанії "Укрферрі" (Одеса).

Як зазначав у листопаді 2016 року глава "Укрзалізниці" Войцех Балчун, один з двох зазначених паромів може розпочати роботу вже в січні 2017 року. До цього член правління "Укрзалізниці" Марек Залеський повідомив про намір у початок 2017 року випустити на лінію Одеса - Грузія ці пароми після ремонтних робіт.

Пізніше, у грудні того ж року, В.Балчун повідомив, що "Укрзалізниця" вивчає можливість використання "Героїв Шипки" та "Героїв Плевни" на міжнародних паромідах. За його словами, пароми не числяться на балансі ПАТ: формально вони - на балансі Фонду державного майна України, але перебувають у господарстві "Укрзалізниці". У лютому-2017 р. В.Балчун заявив про намір передавати обидва пароми в бербоут-чартер.

У травні 2017 року стало відомо, що Азербайджанське Каспійське морське пароходство не виключає можливості покупки або оренди залізничних паромів "Героїв Шипки" та "Героїв Плеви".

За словами голови правління азербайджанської компанії Рауфа Валієва, уряд його країни окреслив перед підприємством завдання налагодити співпрацю з Україною для якнайшвидшої реалізації проекту "Транскаспійський міжнародний транспортний маршрут" (ТКТМ).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА