13:30 20.07.2020

Екс-міністр Омелян: Українці вдячні Новаку за відновлення доріг і створення робочих місць

2 хв читати
Екс-міністр Омелян: Українці вдячні Новаку за відновлення доріг і створення робочих місць

Екс-міністр інфраструктури України Володимир Омелян бажає екс-голові Державного агентства автомобільних доріг України ("Укравтодор"), громадянину Польщі Славоміру Новаку довести свою невинуватість про корупцію в дорожньому будівництві і відзначає позитивні результати його роботи.

"Зі свого боку бажаю пану Новаку довести свою повну невинуватість і хочу запевнити його, що українські громадяни вдячні йому за відновлення і запуск системи дорожнього будівництва, створення десятків тисяч нових робочих місць, відбудову тисяч кілометрів доріг", - написав Омелян на своїй сторінці у Facebook у понеділок.

При цьому він дав зрозуміти, що у нього є запитання до роботи екс-голови "Укрзалізниці", також громадянина Польщі Войцеха Балчуна. "За час роботи міністром інфраструктури України я працював з двома громадянами Польщі: Славоміром Новаком і Войцехом Балчуном. Для мене є дивним рішення правоохоронних органів затримати саме пана Новака, повністю ігноруючи результати "роботи" пана Балчуна", - написав екс-міністр.

Омелян також зазначив, що Новак є близьким соратником політичного опонента Дональда Туска Анджея Дуди, який нещодавно переміг у другому турі президентських виборів у Польщі з розривом у 2%.

У свою чергу нинішній міністр інфраструктури Владислав Криклій висловив розчарування тим фактом, що Новак не зміг стати першим головою "Укравтодору", до якого у правоохоронних органів не виникло запитань.

"Пам'ятаю, коли вперше познайомився з паном Славоміром, мені сказали, що це може бути перший керівник "Укравтодору", до якого не буде питань у правоохоронців. Дива не сталось", - написав він у Facebook.

Як повідомлялося, прес-секретар міністра-координатора спеціальних служб Польщі Станіслав Жарин (Stanisław Żaryn) повідомив про затримання Центральним антикорупційним бюро Польщі (ЦАБ) Новака за обвинуваченням у корупції. Окрім нього, затримано також колишнього командира військової частини 2305 "ГРОМ" Даріуша Завадку (Dariusz Zawadka) і підприємця з Гданська. "Розслідування здійснюють одночасно Центральне антикорупційне бюро та районна прокуратура у Варшаві, а також Спеціалізована антикорупційна прокуратура в Києві та Національне антикорупційне бюро України", - йдеться в повідомленні.

Нині НАБУ та САП спільно з ЦАБ і Окружною прокуратурою здійснюють санкціоновані обшуки в Києві, Львові та на території Польщі у рамках спільного розслідування діяльності злочинної організації у сфері дорожнього господарства.

Кабінет Міністрів України призначив Славоміра Новака в. о. глави "Укравтодору" 19 жовтня 2016 року. До цього він був депутатом польського сейму, відповідав за транспортні плани та інвестиції під час підготовки Польщі до Євро-2012. У 2011-2013 рр. обіймав посаду міністра транспорту, будівництва та морського господарства Польщі. У вересні 2019 року Кабінет Міністрів звільнив Славоміра Новака з посади.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Чутки про комунальний колапс у Києві – фейк

Кулеба: Вето РФ на продовження мандата групи експертів ООН, яка стежила за дотриманням санкцій проти КНДР, - це фактично визнання провини

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА