18:14 25.09.2017

Довідку про відсутність судимості можна буде замовити в онлайн-режимі

2 хв читати
Довідку про відсутність судимості можна буде замовити в онлайн-режимі

Міністерство внутрішніх справ України вводить новий сервіс: довідку про відсутність судимості можна буде оформити в онлайн-режимі, заявляє глава відомства Арсен Аваков.

"Замовлення довідки про відсутність судимості - безкоштовно і в режимі 24/7. Послуга, яка забирала десятки годин, була "розсадником" корупції, викликала злість і обурення - трансформована в два кліка і посмішку на вашому обличчі", - написав А.Аваков на своїй сторінці в соцмережі Facebook в понеділок.

За його словами, для замовлення довідки потрібно зайти на сайт mvs.gov.ua або hsc.gov.ua, зареєструватися за допомогою електронного цифрового підпису або IDBank, після чого заповнити електронну форму, вказавши, в якому із сервісних центрів МВС зручно буде забрати готову довідку. "Відправляєте форму. Все, ваша заявка обробляється та формується в автоматичному режимі! Потім ви отримуєте повідомлення на електронну пошту, що документ готовий, приїжджаєте і забираєте!", - написав міністр.

За словами А.Авакова, отримати готову довідку можна в будь-якому з 153 сервіс-центрів МВС незалежно від місця реєстрації, а жителі сільської місцевості зможуть отримати довідку в мобільному Сервісному центрі, який обслуговує їхній район.

Міністр також зазначив, що оскільки ця довідка потрібна учасникам державних тендерів, тепер понад 200 тис учасників системи закупівель ProZorro зможуть замовити її за допомогою електронного цифрового підпису та подати її також в онлайн-режимі.

А.Аваков зазначив, що довідки про несудимість видаються в більшості країн світу, але далеко не скрізь процедура її замовлення організована в форматі онлайн-сервісу. "У запуску такої послуги Міністерством внутрішніх справ України нам дуже допомогли наші партнери з Державного агентства з питань електронного уряду України і програми EGAP, що фінансується Швейцарською Конфедерацією та виконується Фондом Східна Європа", - розповів він.

А.Аваков розповів, що довідку про несудимість в Україні щорічно отримують близько 800 тисяч осіб, вона потрібна при оформленні на роботу, подачі документів до багатьох державних інстанції, для участі в тендері, усиновлення, встановлення опіки, оформленні громадянства, відновленні втрачених документів тощо.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Шмигаль і канцлер Казначейства Великої Британії Гант обговорили потреби України в енергообладнанні

Пані посол США: Надання ракет ATACMS - іще один сигнал, що наша відданість справі захисту України непохитна

ТЧХУ та працівники "швидкої" надали допомогу постраждалим співробітникам ДСНС у Миколаєві

Українські прикордонники після бою з диверсантами РФ на Сумщині змусили їх відступити

Зеленський у Києві зустрівся з канцлером казначейства Великої Британії Гантом

Російська армія вночі обстріляла Дніпровський район Херсона, ніхто не постраждав - ОВА

Суд заарештував намісника Святогірської лаври на 60 діб

У прикордонних районах Чернігівської, Сумської та Харківської областей за добу зафіксовано 14 обстрілів із боку РФ

На Харківщині в результаті ворожих обстрілів пошкоджено ліцей, селищну раду, житлові будинки, інформації про постраждалих немає

Росіяни вночі обстріляли дві громади Сумської області, зафіксовано 14 вибухів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА