15:23 01.10.2017

На складах у Калинівці триває розмінування, стаються поодинокі вибухи

1 хв читати
На складах у Калинівці триває розмінування, стаються поодинокі вибухи

На території арсеналу в м. Калинівка Вінницької області станом на 13.00 неділі тривають роботи з розмінування та ліквідації наслідків надзвичайної ситуації, повідомляється на офіційному сайті Міністерства оборони України.

За повідомленням Генерального штабу Збройних сил України, на території арсеналу стаються поодинокі вибухи, які не загрожують життю місцевого населення і військовослужбовців ЗСУ.

Від ЗСУ в районі розмінування беруть участь 50 груп військовослужбовців інженерно-саперних підрозділів загальною кількістю 228 осіб. Також до ліквідації наслідків надзвичайної події залучено 9 протипожежних танків і 4 інженерні машини розгородження ІМР-2, а також пожежні літаки авіації ДСНС Ан-32.

Підрозділи Військової служби правопорядку ЗСУ та Високомобільних десантних військ посилили охорону території арсеналу та прилеглих територій.

Як повідомлялося, на території військових частин у Калинівському районі Вінницької області ввечері 26 вересня почалася пожежа і слідом за нею – вибухи боєприпасів. Вранці 28 вересня вибухи практично припинилися, почалося розмінування 5-км зони. Внаслідок пожежі на складі боєприпасів постраждали дві людини. Понад 30 тис. жителів прилеглих населених пунктів були евакуйовані.

Наразі жителі Калинівки, які залишили свої домівки через пожежу та вибухи боєприпасів, повернулися додому.

Слідство опрацьовує чотири основні версії детонації боєприпасів. За фактом вибухів боєприпасів військова прокуратура Центрального регіону України внесла відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ст. 113 КК України (диверсія).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА