17:39 06.10.2017

Для залучення інвестицій Україні потрібні верховенство права і повага до приватної власності - Колесніков

3 хв читати

Співголова партії "Опозиційний блок", прем'єр-міністр опозиційного уряду Борис Колесніков заявляє, що Україні, щоб залучити інвестиції, потрібні дві головні речі - це верховенство права і безумовна повага до приватної власності, повідомляється на сайті партії в п'ятницю.

"Україні потрібні дві головні речі, без яких жодних інвестицій не буде. Це верховенство права і безумовна повага до приватної власності: від кіоску і до заводу. Якщо цих двох постулатів не буде, значить, у відносинах між владою і бізнесом почне діяти закон джунглів. тут не просто виживає найсильніший, тут є хижаки і є бізнесмени. І що менший бізнес, тим менше він захищений", - зазначив Б.Колесніков, відповідаючи на запитання журналістів на Київському міжнародному економічному форумі.

Він наголосив, що, якщо влада дає обіцянки, то їх потрібно або не давати, або виконувати. "Якщо все, що було сказано на форумі, буде виконано, то я не сумніваюся в інвестиційному бумі. Тому і президент, уряд і Верховна Рада мають об'єднатися для того, щоб створити інвест-клімат і зробити так, щоб 20 мільйонів працездатних українців працювали у себе вдома, нехай поки що навіть зі східноєвропейської зарплатою. Це дуже важливо і в економічному плані, і в соціальному ", - сказав політик.

Розповідаючи про безпечний і найбільш привабливий сектор для інвестицій в Україні, Б.Колесніков зазначив, що бізнес - це завжди ризик, а безпечних інвестицій немає.

"Бізнес - це завжди ризик. Я вважаю, що це сільське господарство, харчова промисловість, машинобудування та літакобудування. Справа в тому, що літакобудування має і малі форми. Ми бачимо, що вже сьогодні китайські компанії говорять про те, що через два роки вони випустять дрони вантажопідйомністю понад тонну, і вони будуть доставляти овочі з полів до логістичних центрів. І Україні є така авіаційна школа, і вона може заробити статки на наукомістких технологіях", - зазначив він.

"Потім - предмети хімії. За природних ресурсів України - багатюща країна, за інтелектом нації - багатюща країна. Нам потрібно просто об'єднатися заради спільної мети, щоб наша країна стала по-справжньому великою. Це не пафос, це цілком можливо", - упевнений Б .Колесніков.

За його словами, для інвесторів також важлива прозорість. "Минуло вже три з половиною роки нової влади, до цього була інша, але це не важливо. За 26 років незалежності хоча б один земельний аукціон в містах було проведено? Я возив всіх колег: губернаторів, мерів Гельсінкі, де можна купити ділянку землі під гіпермаркет в інтернеті, на земельному аукціоні. чи є сьогодні інвестиційний план Києва, Львова, Одеси, Дніпра, Харкова? Таких планів немає. Потрібно в законодавчому порядку змусити зробити генеральні плани і продавати міську землю виключно на аукціонах", - наголосив політик.

Журналісти поцікавилися думкою Б.Колеснікова щодо криптовалюти. "Мене часто запитують про те, чи раджу я інвестувати в біткоїни. Я завжди кажу, що інвестувати в біткоїни, це як купувати жетон на метро за маршрутом Київ-Токіо. Чи буде таке метро коли-небудь, незрозуміло, але квитки вже продаються. Я вважаю, що це - невиправдані інвестиції", - відповів він.

"Інвестуйте в Україну, зокрема й в інформаційний сектор. В Україні є маса сегментів ринку, в які потрібно інвестувати", - додав Б.Колесніков.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА