18:11 10.10.2017

Міненерговугілля обґрунтувало новою формулою незмінність ціни газу для населення до 1 квітня 2018 року

2 хв читати
Міненерговугілля обґрунтувало новою формулою незмінність ціни газу для населення до 1 квітня 2018 року

Міністерство енергетики та вугільної промисловості обґрунтувало новою формулою незмінність ціни на природний газ для населення до 1 квітня 2018 року.

Згідно з повідомленням Міненерговугілля в соцмережі Facebook, необхідні зміни до постанови №187 від 22 березня 2017 року винесені на розгляд Кабінету Міністрів.

"Відповідно до запропонованого Міненерговугілля розрахунку ціна газу на період з 1 жовтня 2017 року по 1 квітня 2018 року становитиме 5223,06 грн без ПДВ, що всього на 5,6% більше від поточної ціни. Оскільки розрахована ціна не перевищує 10% від поточної ціни, немає підстав для її перегляду на опалювальний сезон 2017-2018 року", - зазначено в повідомленні.

За чинною на сьогодні формулою розрахунок значення ціни газу на рівні імпортного паритету на період з 1 жовтня 2017 р. до 1 квітня 2018 року здійснюється за 12 календарних місяців до місяця проведення розрахунку (червень 2016 - травень 2017), а Міненерговугілля пропонує змінити цей період на квітень 2016 р. - жовтень 2016 р. і квітень 2017 р. - липень 2017 р., що дозволить уникнути зміни цін.

"Поточна ціна природного газу на рівні 4942 грн (в якій торгова надбавка НАК "Нафтогаз України" становить 93 грн, або 1,917%) дозволяє НАК в повній мірі здійснювати виконання покладених на неї спеціальних обов'язків, не призводить до збитків і не вимагає додаткових дотацій і компенсацій з державного бюджету", - переконані в міністерстві.

Як повідомлялося, постанова Кабміну №187 від 22 березня 2017 року передбачає корекцію ціни газу, що відпускається в рамках спеціальних зобов'язань (населенню і теплокомуненерго) залежно від зміни ціни на європейському хабі.

Розрахунки "Нафтогазу України" показують, що, згідно з формулою, закладеною в постанові Кабміну, ціна газу з жовтня має зрости орієнтовно на 19%.

Разом з тим, Міністерство енергетики та вугільної промисловості України в установлений законодавством строк не оприлюднив нової ціни.

Проти підвищення цін на газ для населення виступив прем'єр-міністр України Володимир Гройсман. За його словами, Кабінет Міністрів веде дискусію з Міжнародним валютним фондом (МВФ), під час якої доводить відсутність підстав для підвищення ціни на природний газ для населення.

На цьому тижні українська делегація проводить переговори з МВФ у Вашингтоні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

З окупації вдалося повернути двох підлітків, позбавлених батьківського піклування, - Херсонська ОВА

Засідання Ради Україна-НАТО відбудеться 19 квітня у віртуальному форматі

Очільника "Російської громади Полтавщини" засуджено до 15 років в'язниці

У Дніпровському районі рятувальники ліквідували пожежі, спричинені ракетною атакою

У Києві на Подільському мостовому переході триває облаштування конструкцій тунелів метрополітену

У Німеччині заарештували російських диверсантів, які готували напади на маршрути доставки військової допомоги Україні

Російські дрони атакували автомобіль із хлібом у Чернігівській області, водій дістав контузії

ВАКС вирішив стягнути активи експрезидента "Мотор Січ" Богуслаєва

СБУ затримала помічника нардепа Шуфрича, який фінансував Росгвардію в Криму

Біля Дніпра дві пожежі після ракетного удару РФ, пошкоджений інфраструктурний об'єкт - ОВА

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА