19:07 11.10.2017

Начальнику департаменту спецрозслідування Генпрокуратури Горбатюку оголошено догану

1 хв читати
Начальнику департаменту спецрозслідування Генпрокуратури Горбатюку оголошено догану

 Кваліфікаційно-дисциплінарна комісія (КДК) прокурорів оголосила догану начальнику департаменту спеціальних розслідувань Генеральної прокуратури України Сергію Горбатюку.

"Кваліфікаційно-дисциплінарна комісія прокурорів вирішила: притягнути до дисциплінарної відповідальності начальника департаменту спеціальних розслідувань Генеральної прокуратури України Горбатюка С.В., застосувавши до нього дисциплінарне стягнення у вигляді догани", - йдеться в повідомленні КДК прокурорів на сторінці у Facebook у середу.

Сам С.Горбатюк пояснив інтернет-виданню "Українська правда", що догану винесено йому за скаргою заступника генпрокурора Юрія Столярчука, з яким у нього вже понад рік точиться конфлікт.

"Протягом певного часу він (Ю.Столярчук - ІФ) перешкоджав розслідуванню в трьох гучних справах, а потім вирішив взагалі їх забрати. Виніс незаконні постанови, які я намагався оскаржити у генерального прокурора", - пояснив С.Горбатюк.

Йдеться про розслідування справ щодо причетності певних посадових осіб до злочинів, пов'язаних з генпрокурором часів президентства Віктора Януковича Віктором Пшонкою.

С.Горбатюк вважає, що висновок КДК є абсурдним: "За їхньою логікою, прокурор має беззаперечно виконувати накази керівника, навіть якщо вони є незаконними".

Він також зазначив, що планує оскаржити рішення комісії прокурорів про догану.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА