17:55 13.10.2017

Колишнього першого заступника генпрокурора Кузьміна і директора ДП "Пуща-Водиця" повідомлено про підозру в захопленні землі комплексу

3 хв читати

 Колишній перший заступник генерального прокурора і директор ДП "Комплекс відпочинку" Пуща водиця "повідомлені про підозру у зловживанні службовим становищем, підробці документів і протиправне захоплення земельної ділянки рекреаційного значення на території комплексу, повідомила прес-секретар генпрокурора Лариса Сарган.

Як стало відомо агентству "Інтерфакс-Україна", йдеться про колишнього першого заступника генпрокурора Рената Кузьміну.

За словами прес-секретаря генпрокурора, досудове слідство встановило, що в 2008-2010 роках на той час заступник, а в подальшому - перший заступник генпрокурора, діючи за попередньою змовою з директором ДП "Комплекс відпочинку" Пуща Водиця "Держуправління справами, зловживаючи службовим становищем і використовуючи завідомо підроблені документи, здійснили самовільне протиправне захоплення державної земельної ділянки рекреаційного значення площею 1,0457 га на території ДП "Комплекс відпочинку "Пуща-Водиця" та прилеглих спорудженьо на цій ділянці, в подальшому легалізувавши отримання нерухомого майна.

Такі дії, за висновком експертизи, заподіяли збитків державі в розмірі 1,2 млн грн.

Крім того, за інформацією Л.Сарган, екс-заступник генпрокурора протиправно придбав у власність нерухоме майно невідомого походження, яке в 2010 році мало ринкову вартість майже 8,4 млн грн.

"За результатами досудового розслідування 12.10.2017 заступник генерального прокурора України склав письмове повідомлення про підозру колишньому першому заступнику генерального прокурора України за ознаками злочинів, передбачених ч.2 ст.364, ч.3 ст.27, ч.2 ст.28, ч .2 ст.364, ч.3 ст.27, ч.2 ст.28, ч.1 ст.366, ч.2 ст.28, ч.1 ст.197-1, ч.2 ст.197- 1, ч.2 ст.28, ч.3 ст.197-1, ч.3 ст.358, ч.3 ст.209, ч.2 ст.209 Кримінального кодексу України ", - поінформувала Л.Сарган.

Вона повідомила, що наразі вживаються заходи щодо встановлення його місцезнаходження, підозрюваного - колишнього першого заступника генпрокурора - оголошено в розшук, вирішується питання про звернення до суду для обрання йому запобіжного заходу.

Директора ДП, зазначила прес-секретар, у присутності адвоката повідомлено про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч. 2 ст. 364, ч. 1 ст. 366, ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 197-1, ч. 2 ст. 197-1, ч. 2 ст. 28, ч. 3 ст. 197-1, ч. 3 ст. 358, ч. 3 ст. 209, ч. 2 ст. 209 КК України.

За словами Л.Сарган, у суді перебуває клопотання про обрання підозрюваному директору ДП запобіжного заходу у вигляді взяття під варту, а також про відсторонення від займаної посади.

"За клопотанням органу досудового розслідування на зазначені незаконно отримані об'єкти нерухомості судом накладено арешт і надалі вирішуватиметься питання про їх повернення державі", - уточнила прес-секретар.

Л.Сарган також розповіла, під час обшуку в будинку батька Р.Кузьміна було знайдено золоту лопату. "Золотий батон? Золотий зливок? Ні! Золоту лопату! Саме таку було знайдено під час обшуку в будинку батька колишнього першого заступника генпрокурора часів Януковича в грудні минулого року", - додала вона.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У 2023 році в судах розглянули 30% справ за статтями про колабораціонізм і держзраду - рух "Чесно"

Пожежники Копенгагена кілька годин не можуть загасити пожежу в історичній будівлі біржі

Представник Мінагрополітики на засіданні Комітету НАТО: Українські аграрії потребують підтримки, щоб гарантувати продовольчу безпеку світу

Кличко: Проїзд новим шляхопроводом на перетині Полярної та Богатирської в Києві відкриють у травні, рух Подільсько-Воскресенським мостом - у вересні

Україна шукає країну-покровителя в питанні звільнення українських цивільних осіб, яких утримує РФ - Лубінець

Рада ЄС обговорить 22 квітня постачання озброєнь Україні

Завершено евакуацію сімей із дітьми з Липецької громади - Синєгубов

Командувач ВМС ЗСУ обговорив із главою МЗС Норвегії поточну безпекову ситуацію в Чорноморському регіоні

Заступник голови Полтавської облради подорожував Європою під виглядом службового відрядження - СБУ

Командувачем військ оперативного командування "Південь" призначено бригадного генерала Шаповалова

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА