15:17 24.10.2017

Генпрокурор про справу Коханівського: Суд може відпустити його, але погроми неприпустимі

3 хв читати
Генпрокурор про справу Коханівського: Суд може відпустити його, але погроми неприпустимі

Генеральний прокурор України Юрій Луценко заявляє про неприпустимість "партійних судів" і погромів і допускає, що стосовно командира "Добровольчого батальйону ОУН" Миколи Коханівського суд обере запобіжний захід, не пов'язаний з триманням під вартою.

"Ситуація в Святошинському суді була непростою. І це ще одна важлива точка, від якої має піти сигнал: закон один для всіх... Замість суду приймати рішення не має права ніхто ... тим більше його (М.Коханівського - ІФ) партія. Не можна допускати прецедентів партійних судів", - сказав генпрокурор журналістам у вівторок у Києві, відповідаючи на запитання щодо ситуації в Святошинському райсуді Києва, де обирають запобіжний захід М.Коханівському.

Він нагадав про конфлікт між учасником АТО і командиром "Добровольчого батальйону ОУН" і про розвиток ситуації.

"Пану Коханівському було пред'явлено підозру, він відмовився його підписувати. Після цього її було пред'явлено повторно", - повідомив Ю.Луценко і пояснив, що з моменту пред'явлення першої і другої підозр має минути не більше 72 годин, щоб М.Коханівський міг вийти з залу суду.

"... 72 годин настане сьогодні ввечері. Тобто вчора він не міг де-юре бути вільним ... Коханівський мінімум до сьогоднішнього дня має бути в руках правосуддя, у СІЗО", - додав він.

При цьому Ю.Луценко заявив: "Це не означає, що я знаю, яким буде рішення суду. Я навіть схильний вважати, що суд залишить його поза межами СІЗО, під одним з інших запобіжних заходів - поручительство, застава, цілодобовий або навіть нічний арешт. Це вирішить суд ".

У світлі того, що відбувається в Святошинському райсуді, генпрокурор звернувся до прибічників М.Коханівського, зокрема до деяких народних депутатів: "Я закликаю всіх ... звертаюся до Ігоря Мосійчука (нардеп від фракції Радикальної партії Олега Ляшка - ІФ), ОУН, добровольців, Ігоря Луценка (нардеп від фракції "Батьківщина" - ІФ) - знизити градус, не ставити особисті та партійні інтереси вище країни. Партійні погроми, партійні вироки потрібно скасувати".

Як повідомлялося, 21 жовтня біля станції метро "Академмістечко" в Києві сталася бійка зі стріляниною з травматичного зброї за участю М.Коханівського, у результаті чого одна людина дістала поранення.

23 жовтня до Святошинського суду надійшло клопотання старшого слідчого районного управління Національної поліції в Києві про обрання запобіжного заходу М.Коханівському, якого підозрюють у скоєнні кримінального злочину, передбаченого ч. 4 ст. 296 КК України (вчинення хуліганства, тобто грубе порушення громадського порядку з мотивів явної неповаги до суспільства, із застосуванням вогнепальної або холодної зброї чи іншого предмета, спеціально пристосованого або заздалегідь заготовленого для завдання тілесних ушкоджень).

На засіданні 23 жовтня соратники М.Коханівського, протестуючи проти перенесення засідання на наступний день та інших порушень, яких, на їхню думку, припустився суд, заблокували зал судових засідань за допомогою меблів та інших предметів.

24 жовтня приміщення було розблоковано співробітниками поліції з застосуванням сили. За результатами операції 30 осіб затримали і доправили до Шевченківського райуправління поліції Києва.

Суд за запобіжним заходом М.Коханівському продовжився в іншому залі. Близько 12:00 було оголошено перерву на три години для проведення медичного обстеження затриманого, який дістав травми через дій правоохоронців з деблокування зали судових засідань.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

СБУ повідомила про підозру двом окупантам, які використовували українців для створення міграційної кризи в ЄС

ТЧХУ: Інформація в соцмережах про збір персональних даних для отримання грошової допомоги та наборів до Великодня - фейк

Кабмін пропонує створити підгрупу з питання конфіскації російських суверенних активів за кордоном - Шмигаль

У Харкові внаслідок ворожих авіаударів загинула жінка, двоє чоловіків постраждали - Синєгубов

Тимчасово непридатні до військової служби проходитимуть повторні огляди - заступниця міністра охорони здоров'я

Ворожим авіаударом зруйновано кілька будинків у Харкові, під завалами люди - мер

Ворожа пропаганда намагається відвернути увагу світової спільноти від злочинів, скоєних ЗС РФ - Офіс генпрокурора

Окупанти завдали удару по Харкову, загорівся приватний будинок - Синєгубов

Передано до суду справу трьох депутатів-ухилянтів Київської міськради

Поліція ліквідувала call-центр в Одесі, співробітники якого викрадали кошти з банківських рахунків іноземців

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА