11:20 01.11.2017

Суд відпустив Каськіва, впродовж п'яти днів він має внести заставу в 160 тис. грн

3 хв читати
Суд відпустив Каськіва, впродовж п'яти днів він має внести заставу в 160 тис. грн

Печерський районний суд Києва ухвалив рішення про арешт терміном на два місяці з можливістю внесення застави екстрадованого з Панами колишнього глави Державного агентства з інвестицій та управління національними проектами України (Держінвестпроект) Владислава Каськіва.

"Печерський районний суд ухвалив" застосувати щодо підозрюваного Каськіва запобіжний захід у вигляді тримання під вартою в межах 2-місячного терміну досудового розслідування. Обрати підозрюваному Каськіву альтернативну запобіжний захід у вигляді застави", - написала прес-секретар генпрокурора України Лариса Сарган у "Фейсбуці".

Крім того, суд зобов'язав В.Каськіва здати всі наявні закордонні паспорти і прибути на першу вимогу до слідчого, а також повідомляти про своє місцезнаходження.

Л.Сарган вказала, що Генеральна прокуратура звернулася до Печерського райсуду для обрання запобіжного заходу у вигляді арешту В.Каськіва. При цьому захист надав суду довідку про повне відшкодування підозрюваним завданих державі збитків.

Разом з тим, в ефірі телеканалу "112.Украіна" Л.Сарган розповіла, що суд з обрання запобіжного заходу В.Каськіва проходив у закритому режимі.

"Захист Каськіва на засіданні дав суду довідку про те, що відбулося повне відшкодування Каськівим завданих державі збитків... Суд визначив заставу з урахуванням відшкодування збитків у вигляді застави 160 тис. грн", - сказала прес-секретар генпрокурора.

Вона пояснила, що екс-глава Держінвестпроекту був доставлений літаком в Україну за повною процедурою екстрадиції. "Єдине що: пан Каськів купив квиток в Україну за свій рахунок. Це може бути прийнято", - додала Л.Сарган.

Відповідаючи на запитання про те, де наразі перебуває В.Каськів, вона сказала: "Каськів був відпущений і протягом п'яти днів повинен оплатити суму застави. В разі несплати впродовж п'яти днів він буде повторно затриманий і заарештований ".

Коментуючи відкриту для В.Каськіва можливість виїхати за межі України, Л.Сарган підкреслила: "Суд зобов'язав Каськіва здати всі закордонні паспорти і, з огляду на його повернення, ми не думаємо, що буде повторна спроба втечі за кордон".

Як повідомлялося, В.Каськів був оголошений в міжнародний розшук за ч. 5 ст. 191 КК України (заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчинене за попередньою змовою групою осіб, в особливо великих розмірах) та ч. 2 ст. 366 КК (службова фальсифікація).

8 вересня 2016 року стало відомо про отримання Генпрокуратурою від Інтерполу підтвердження про арешт В.Каськіва в Панамі. 12 вересня Панамський суд обрав В.Каськіва запобіжний захід у вигляді застави $600 тис., він подав клопотання про політичний притулок.

У березні 2017 року стало відомо, що Панама відмовила В.Каськіва в наданні статусу політичного біженця.

Генпрокурор України Юрій Луценко 1 листопада повідомив, що В.Каськів екстрадований з Панами в Україну і доставлений в Головне слідче управління Генпрокуратури. Він нагадав, що В.Каськів підозрюється в заволодінні в 2012 році в змові з іншими особами коштами держбюджету України на суму близько 7,5 млн грн.

Тим часом, колишній перший заступник глави адміністрації президента Андрій Портнов на своїй сторінці в Фейсбуці виклав свою версію: "Каськів кілька місяців тому письмово попросив у панамської влади своєї добровільної екстрадиції в Україну, доводив панамському суду, що йому нема чого приховувати, а потім ще й купив авіаквиток за свій рахунок. Вчора він вільно переміщувався в аеропорту Амстердама і вночі прилетів до Києва, заздалегідь повідомивши про це українським слідчим".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Українська авіація завдала за добу ударів по восьми місцях скупчення окупантів і трьох систем ППО

За добу на фронті вдвічі зросла кількість бойових зіткнень, на авдіївському напрямку відбито 35 ворожих атак

У 2-му Міжнародному саміті міст і регіонів у Києві візьмуть участь понад 100 делегатів із 16 країн, планується підписання понад 10 угод

Голова Військового комітету НАТО розкритикував Бельгію за недостатні зусилля у сфері оборони

Температура у світі підвищиться щонайменше на 2,5 градуса в цьому столітті - дослідження

Результати виборів президента РФ є нікчемними - ЦВК України

Арахамія: Кілька тисяч осіб захочуть умовно достроково звільнитися від відбування покарання для проходження військової служби

Шольц підтвердив участь у Саміті миру - Зеленський

З окупованих районів Херсонської області повернуто ще 11 дітей - обладміністрація

Посольство Італії в Україні відновило видачу декларацій відповідності українських документів про освіту

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА