08:32 02.11.2017

Суд обрав запобіжний захід екс-заступнику глави МВС Чеботарю у вигляді особистого зобов'язання

2 хв читати
Суд обрав запобіжний захід екс-заступнику глави МВС Чеботарю у вигляді особистого зобов'язання

Солом'янський районний суд міста Києва обрав фігуранту "справи рюкзаків" - колишньому заступнику міністра внутрішніх справ України Сергію Чеботарю запобіжний захід у вигляді особистого зобов'язання, повідомила "Українська правда".

"Солом'янський райсуд Києва відхилив клопотання Спеціалізованої антикорупційної прокуратури та відпустив екс-заступника глави МВС Сергія Чеботаря під особисте зобов'язання. Відповідно, суд відмовився від арешту Чеботаря з альтернативою застави у 5 млн грн", - ідеться в повідомленні на сайті "Української правди".

Водночас, за словами сторони захисту, в С.Чеботаря поганий стан здоров'я - він переніс операцію через онкозахворювання. "Зараз у Чеботаря немає шлунка і клапан у серці, він лікувався в німецькій клініці "Шаріте". А в 2016 році він три місяці провів у комі", повідомили його адвокати.

Також під час засідання суду народний депутат від партії "Народний фронт" Тетяна Чорновіл хотіла взяти С.Чеботаря на поруки.

Як повідомлялося, двом особам, затриманим 31 жовтня в рамках розслідування так званої справи рюкзаків МВС, того самого дня повідомили про підозру у скоєнні злочину, кваліфікованого за ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем). Ідеться про колишнього заступника міністра внутрішніх справ України Сергія Чеботаря і сина глави МВС Арсена Авакова Олександра.

Пізніше детективи Національного антикорупційного бюро України повідомили про підозру у скоєнні злочину третьому затриманому. Раніше народний депутат України (фракція "Блок Петра Порошенка") Сергій Лещенко, посилаючись на власні джерела, повідомив, що в Харкові затримали керівника IT-компанії Turboseo Володимира Литвина, котрий також керує фірмою, що за результатами тендера мала пошити партію рюкзаків для МВС.

1 листопада детективи НАБУ і прокурори САП провели обшуки за місцем реєстрації та проживання кількох посадових осіб Національної поліції в Києві та Київській області в рамках розслідування цієї справи.

Ці та інші розшукові слідчі дії проводяться з метою з'ясування обставин, виявлених раніше детективами НАБУ під час розслідування кримінального провадження щодо розтрати понад 14 млн грн при закупівлі рюкзаків для потреб МВС України наприкінці 2014-го – на початку 2015 року. Детективи з'ясовують обставини, пов'язані з підробкою складських документів за поставленими рюкзаками.

Сину глави МВС Арсена Авакова Олександру Солом'янський райсуд Києва також обрав запобіжний захід у вигляді особистого зобов'язання.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Прикордонники вилучили скрипку Страдіварі на українсько-польському кордоні

Кемерон під час візиту до Києва розпочав переговори щодо 100-річного партнерства між Україною та Великою Британією

У вихідні в Україні буде тепло, у неділю в Києві та низці областей короткочасні дощі

ДБР повідомило про підозру в незаконному збагаченні колишньому начальнику ГУ внутрішньої безпеки СБУ Наумову

Глава МЗС Великої Британії відвідав Львів

У Києві на вихідні оголошено надзвичайний рівень пожежної небезпеки

Енергетики оперативно повернули світло понад 13 тис. абонентам у двох районах Києва - Міненерго

На п'яти напрямках будівництво оборонних фортифікацій підходить до завершення - Міноборони України

Окупанти обстріляли Середина-Буду, 32 прикордонні села та селища, пошкоджені лікарня та 11 приватних будинків - ОК "Північ"

Повідомлено про підозру зловмисникам, які викрали з карток іноземних громадян майже 1,5 млн грн

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА