15:59 08.11.2017

Мосміськсуд відправив на новий розгляд справу про арешт екс-голови "Нафтогазу" Бакая

2 хв читати
Мосміськсуд відправив на новий розгляд справу про арешт екс-голови "Нафтогазу" Бакая

 Мосміськсуд відправив на новий розгляд справу колишнього керівника Державного управління справами України, екс-голови НАК "Нафтогаз України" Ігоря Бакая, обвинувачуваного в особливо великому шахрайстві, передає кореспондент "Інтерфаксу".

"Рішення суду першої інстанції скасувати, відправити справу на новий розгляд до Таганського суду з новим складом суду", - оголосив постанову суддя.

Крім того, Мосміськсуд встановив І.Бакаю запобіжний захід у вигляді взяття під варту до 18 листопада.

Як повідомлялося, Таганський суд Москви 27 жовтня санкціонував арешт І.Бакая до 12 листопада. Захист фігуранта не погодився з рішенням суду і в апеляційній скарзі на постанову про його взяття під варту просить обрати йому більш м'який запобіжний захід.

І.Бакаю пред'явлено звинувачення в скоєнні злочину за ч. 4 ст. 159 КК РФ (шахрайство, вчинене в особливо великому розмірі), що передбачає покарання до десяти років ув’язнення.

За даними обізнаного джерела "Інтерфаксу", І.Бакая обвинувачують у тому, що спільно з поки що невстановленими особами здійснив розкрадання у Metalloinvest Limited $12 млн, отриманих у рамках договору позики.

За словами співрозмовника агентства, слідство вважає, що "І.Бакай разом зі спільниками від імені ТОВ "Індустріальна група "Російський ведмідь" уклали в грудні 2014 року договір позики з Metalloinvest Limited в особі його директора Кіріякоса Аттікуріса на суму $12 млн".

Після отримання грошей І.Бакай перестав виконувати зобов'язання щодо погашення позики, повідомило джерело.

У свою чергу в прес-центрі МВС РФ раніше підтвердили "Інтерфаксу" інформацію про затримання 54-річного засновника комерційної організації у справі про розкрадання понад 630 млн рублів одного з гірничо-металургійних холдингів, проте не уточнили його особи.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА