08:25 17.11.2017

Аваков у "справі рюкзаків" вимагатиме вибачень

2 хв читати
Аваков у "справі рюкзаків" вимагатиме вибачень

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков заявляє, що його син не скоював жодних протизаконних дій, що буде доведено в суді, й наголошує, що вимагатиме вибачень за "справу рюкзаків МВС", одним із фігурантів якої є його син Олександр Аваков.

"Я пишаюся своїм сином, і мій син не зробив нічого такого, за що мені було б соромно. А ту маніпуляцію, яку запропоновано, буде назад доведено в суді, і я вимагатиму від усіх, щоб вони вибачилися", - сказав міністр у ніч на п'ятницю в ефірі програми "Право на владу" на телеканалі "1+1".

Як повідомлялося, Солом'янський райсуд Києва 1 листопада обрав Олександру Авакову та ще двом фігурантам "справи рюкзаків" запобіжний захід у вигляді особистого зобов'язання.

Національне антикорупційне бюро України (НАБУ) розслідує кримінальне провадження про розтрату понад 14 млн грн при закупівлі рюкзаків для потреб МВС України наприкінці 2014-го – на початку 2015 року. Детективи з'ясовують обставини, пов'язані з підробкою складських документів за поставленими рюкзаками.

Двом особам, затриманим 31 жовтня в рамках розслідування так званої справи рюкзаків МВС, повідомили про підозру у скоєнні злочину, кваліфікованого за ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем). Ідеться про екс-заступника глави МВС Сергія Чеботаря та сина глави МВС А.Авакова Олександра.

Пізніше детективи Національного антикорупційного бюро України повідомили про підозру у скоєнні злочину третьому затриманому - керівнику IT-компанії Turboseo Володимиру Литвину, котрий також керує фірмою, яка за результатами тендера мала пошити партію рюкзаків для МВС.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА