10:42 21.12.2017

Дружина затриманого перекладача Гройсмана має громадянство РФ, сам він активами за кордоном не володіє - декларація 2016

2 хв читати
Дружина затриманого перекладача Гройсмана має громадянство РФ, сам він активами за кордоном не володіє - декларація 2016

 Дружина затриманого за підозрою у співпраці зі спецслужбами РФ співробітника секретаріату Кабміну Станіслава Єжова Юлія Мірошникова має громадянство РФ і вклади в російському банку.

Про це свідчить декларація С.Єжова про майно і доходи за 2016 рік, опублікована в Єдиному державному реєстрі декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування.

При цьому дочка чиновника Марія Єжова має українське громадянство.

У декларації не зазначено жодних активів С.Єжова за кордоном. Згідно з декларацією, з об'єктів нерухомості у нього у спільній власності з двома особами (імовірно, батьком і сестрою) лише квартира в Києві площею 90,55 кв.м, жодних рухомих об'єктів у власності немає, а доходи в минулому році отримано лише на двох основних місцях роботи в Україні - 44,6 тис грн в апараті Верховної Ради і 179,2 тис грн у секретаріаті Кабміну.

При цьому в декларації відсутні будь-які об'єкти рухомого і нерухомого майна у власності його дружини. Вона в минулому році отримала зарплату в розмірі 125,5 тис грн за роботу за сумісництвом в американській компанії Numark Associates, Inc., а також 6,1 тис грн відсотків за вкладами у "Сбербанку Росії". На банківських рахунках у дружини чиновника, згідно з декларацією, RUB286,6 тис і $31,7 тис.

У самого С.Єжова, згідно з його декларацією, на банківських рахунках коштів немає, проте є $70 тис готівкових коштів і ще $11 тис він позичив третім особам.

Як повідомлялося, співробітники контррозвідки Служби безпеки України в середу ввечері затримали на робочому місці чиновника секретаріату Кабміну. "Правоохоронці встановили, що чиновника завербували російські спецслужби під час тривалого закордонного відрядження. Оперативники СБУ задокументували, що чиновник за завданням російських кураторів збирав за допомогою спеціального обладнання інформацію про діяльність урядових структур. Отримані дані зловмисник передавав кураторам через електронні канали зв'язку", - розповіли в СБУ.

Затриманому оголошено про підозру у вчиненні злочину за ч.1 ст.111 Кримінального кодексу України (державна зрада, тобто дії, умисно скоєні громадянином України на шкоду суверенітетові, територіальній цілісності та недоторканності, обороноздатності, державній, економічній чи інформаційній безпеці України: перехід на сторону ворога в умовах воєнного стану або в період збройного конфлікту, шпигунство, надання іноземній державі, іноземній організації або їхнім представникам допомоги у проведенні підривної діяльності проти України).

Представник Кабміну у Верховній Раді Вадим Денисенко заявив, що С.Єжов був помічником В.Гройсмана.

С.Єжов неодноразово виконував функції особистого перекладача прем'єра на різних міжнародних зустрічах і під час закордонних поїздок.

За інформацією українських ЗМІ, С.Єжов супроводжував В.Гройсмана на всіх міжнародних зустрічах і в поїздках. Раніше він працював в посольстві України в США, а також в Адміністрації президента України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Тимчасово непридатні до військової служби проходитимуть повторні огляди - заступниця міністра охорони здоров'я

Ворожим авіаударом зруйновано кілька будинків у Харкові, під завалами люди - мер

Ворожа пропаганда намагається відвернути увагу світової спільноти від злочинів, скоєних ЗС РФ - Офіс генпрокурора

Окупанти завдали удару по Харкову, загорівся приватний будинок - Синєгубов

Передано до суду справу трьох депутатів-ухилянтів Київської міськради

Поліція ліквідувала call-центр в Одесі, співробітники якого викрадали кошти з банківських рахунків іноземців

ЄС виділяє EUR4,5 млн на 65 проєктів для 324 українських науковців - Міносвіти

Зеленський у Хмельницькому обговорив безпеку АЕС і призначив голову обладміністрації

В Азербайджані зможуть відпочити 60 українських дітей

В Угорщині від ножового поранення загинув українець, підозрюваного у злочині затримали - МЗС України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА