14:17 21.12.2017

У МЕРТ готують проект запуску в 2018-2019 рр. в Україні нового виробництва великокаліберних боєприпасів

2 хв читати
У МЕРТ готують проект запуску в 2018-2019 рр. в Україні нового виробництва великокаліберних боєприпасів

У Міністерстві економічного розвитку і торгівлі (МЕРТ) ведуть підготовку проекту запуску в Україні в 2018-2019 роках нового виробництва боєприпасів калібру від 100 до 155 мм, повідомив заступник голови відомства Юрій Бровченко.

Відповідаючи на прес-конференції в четвер у Києві на запитання про роботу МЕРТ зі створення в країні нового боєприпасного виробництва, заступник міністра сказав: "На сьогодні триває процедура закупівлі лінії з виробництва боєприпасів калібру від 100-150 мм".

"Ми говоримо про те, що, практично, виробництво боєприпасів калібру від 100 до 155 мм почнемо в кінці 2018 – на початку 2019 року", - сказав Ю.Бровченко.

За словами заступника міністра, заплановані раніше на грудень справи із закладки в Україні нового патронного заводу зміщуються. "У грудні повинна була відбутися закладка патронного заводу. Це приватний інвестор, який вже дооформив усі дозвільні документи, але виникли певні питання. І десь на місяць-два переноситься початок будівництва цього підприємства", - сказав Ю.Бровченко.

Інші деталі цього проекту заступник міністра не уточнив.

Згідно з раніше озвученими МЕРТ планам, організацію боєприпасного виробництва в Україні планують забезпечити за кількома напрямками. Серед основних варіантів, зокрема, - налагодження галузевої кооперації великокаліберних боєприпасів на потужностях держконцерну "Укроборонпром". Одним з учасників кооперації, як очікується, виступить ДАХК "Артем", що провела в листопаді презентацію нової виробничої лінії з виробництва артбоєприпасів калібру 152 мм.

Серед варіантів, які відпрацьовуються, за даними відомства, - налагодження складального виробництва боєприпасів калібру 5,45-14,5 мм на потужностях Міноборони.

"Організація боєприпасного виробництва в рамках замкнутого циклу на одному підприємстві недоцільна", - сказав в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна" у вересні Ю.Бровченко.

При цьому заступник міністра також заявив про готовність відомства розглядати пропозиції щодо розвитку боєприпасного виробництва в Україні в рамках міжнародної кооперації за участю західних партнерів.

Постановою Кабінету міністрів №146 від 2 березня 2016 роки за МЕРТ закріплений статус замовника держоборонзамовлення (ДОЗ): на відомство покладено функції держзамовника зі створення нових та нарощування наявних виробничих потужностей в ОПК.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА