14:21 24.12.2017

В ОБСЄ занепокоєні у зв'язку з рішенням київського суду у справі про вбивство журналіста Веремія

2 хв читати
В ОБСЄ занепокоєні у зв'язку з рішенням київського суду у справі про вбивство журналіста Веремія

Представник ОБСЄ з питань свободи ЗМІ Арлем Дезір висловив занепокоєння у зв'язку з рішенням київського суду у справі вбивства журналіста газети "Вести" В'ячеслава Веремія.

"Більше ніж через три роки після вбивства В'ячеслава Веремія винуватців цієї жахливої події досі повністю не притягнуто до відповідальності. Я схвалюю засудження одного з головних нападників і організаторів атаки, але водночас я розгублений у зв’язку з вироком і терміном, які звели нанівець простір для правосуддя для сім'ї журналіста", - йдеться в оприлюдненому в суботу ввечері повідомленні з посиланням на заяву А.Дезіра.

Представник ОБСЄ закликав українську владу до розслідування всіх випадків загибелі журналістів.

"Я закликаю владу розслідувати всі смерті журналістів в Україні в повному обсязі та вжити всіх заходів, щоб покласти край безкарності", - додав чиновник.

Як повідомлялося, 22 грудня Шевченківський районний суд м. Києва визнав винним у хуліганстві із застосуванням зброї Юрія Крисіна, який є одним із фігурантів справи про вбивство журналіста газети "Вести" В.Веремія у 2014 році, й відпустив його з випробувальним терміном на 2 роки.

Вироком суду від 22 грудня 2017 року Ю.Крисіна визнано винним у скоєнні злочину, передбаченого ч. 4 ст. 296 Кримінального кодексу України, йому призначено покарання у вигляді 4 років позбавлення волі. Водночас на підставі ст.75 Кримінального кодексу України Ю.Крисіна звільнено від відбування покарання з випробувальним терміном на 2 роки.

"Оскільки призначене Ю.Крисіну покарання є явно несправедливим через його м'якість, Генеральна прокуратура України готує апеляційну скаргу на цей вирок у зв'язку з неправильним застосуванням закону України про кримінальну відповідальність (ст.75 КК України) та невідповідністю призначеного судом покарання ступеню тяжкості кримінального злочину й особі обвинуваченого", - зазначено в повідомленні.

19 лютого 2014 року вночі в Києві вбили журналіста газети "Вести" В.Веремія - він помер у лікарні швидкої допомоги від вогнепального поранення в живіт.

18 листопада 2015 року начальник управління спецрозслідувань ГСУ Генпрокуратури Сергій Горбатюк повідомив, що слідчі зібрали докази для повідомлення про підозру особі на прізвище Алієв за вчинення вбивства журналіста газети "Вести" В.Веремія під час подій на Майдані взимку 2014 року, і що цей Алієв нині "переховується від слідства".

9 серпня 2016 року слідчі Генпрокуратури у рамках досудового розслідування в кримінальному провадженні за фактом вчинення злочинів "тітушками" під час подій на Майдані в Києві взимку 2014 року винесли повідомлення про підозру в організації переслідування журналістів громадянину України, горлівчанину Джалалу Алієву, уродженцю Дагестану. У 1998 р., 2001 р., 2007р. Дж.Алієв був уже судимий за вчинення низки злочинів.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський про тривалість війни: На сьогодні ґрунт має бути для того, щоб Путін так само шукав вихід із ситуації

Окупанти за добу обстріляли Середину-Буду, Дружбу, 34 прикордонні села і селища в Сумській і Чернігівській областях, є поранений

Партнери бояться програшу Росії у війні - Зеленський

Результатом Саміту миру має стати комюніке лідерів - Зеленський

Росіяни не дійшли в Харківській області до основних ліній оборони - Зеленський

УЗ повідомила про навмисний підпал релейної шафи на Одещині

Український Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими готовий до обмінів із РФ у будь-який момент

Унаслідок ворожих обстрілів поранено п'ятеро людей у Михайлівці Донецької області - ОВА

У Києві демонтували Десятинний храм УПЦ (МП) на території Національного музею історії України

Палата представників США ухвалила законопроєкт про безперебійне постачання зброї Ізраїлю

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА