08:28 09.01.2018

Мотивом убивства Ноздровської була помста за її правозахисну діяльність

3 хв читати
Мотивом убивства Ноздровської була помста за її правозахисну діяльність

Мотивом убивства юриста Ірини Ноздровської була помста за її правозахисну діяльність, доказів для суду достатньо, повідомив радник міністра внутрішніх справ України, народний депутат із фракції "Народний фронт" Антон Геращенко.

"Поліція справді затримала підозрюваного в убивстві Ірини Ноздровської. Мотив убивства - помста Ірині за її правозахисну діяльність", - написав нардеп на своїй сторінці в соцмережі Facebook у понеділок увечері.

Він зазначив, що слідство відновило всю картину цього злочину за хвилинами.

"Доказів для суду більше ніж достатньо. Тепер на підозрюваного чекає суд і тривале тюремне ув'язнення. Буде це довічне ув'язнення або тривалий термін позбавлення волі - вирішуватиме суд", - написав А.Геращенко.

У свою чергу інтернет-видання "Українська правда" з посиланням на джерела в правоохоронних органах повідомило, що затриманий за підозрою в убивстві І.Ноздровської є родичем племінника судді Вишгородського району Дмитра Россошанського.

Раніше цього дня прес-служба МВС України з посиланням на першого заступника міністра внутрішніх справ Сергія Ярового повідомила, що підозрюваного у скоєнні вбивства правозахисниці затримали в порядку, передбаченому ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України.

Як розповів перший заступник глави Національної поліції України - начальник кримінальної поліції В'ячеслав Аброськін, наразі тривають активні слідчі дії та необхідні оперативно-розшукові заходи для встановлення можливих свідків і очевидців, які могли пересуватися разом із І.Ноздровською. Таким чином, правоохоронці зможуть отримати додаткову доказову базу в цій справі.

Наразі триває перевірка показань затриманого підозрюваного в частині його причетності до цього злочину.

У свою чергу заступник генерального директора телеканалу ATR Айдер Муждабаєв на своїй сторінці в соцмережі Facebook повідомив, що, за його інформацією, вбивцею І.Ноздровської "є близький родич злочинця, який збив на автомобілі її сестру й потім завдяки наполегливості Ірини був засуджений до кримінального покарання".

"Як мені розповіли, підозрюваний зізнався в убивстві вчора ввечері під тиском доказів, зібраних оперативною слідчою групою Нацполіції протягом останніх днів. Поліцейські працювали без вихідних", - написав він.

Як повідомлялося, юриста І.Ноздровську, яка проживала в с. Демидів Вишгородського району, знайшли мертвою в річці 1 січня. Відкрито кримінальне провадження за фактом умисного вбивства.

У Нацполіції України повідомили, що до розслідування вбивства І.Ноздровської залучені 300 співробітників відомства, зокрема оперативники Департаменту карного розшуку та слідчі.

Як розповів народний депутат від фракції "БПП" Мустафа Найєм, І.Ноздровська тривалий час домагалася вироку для вбивці своєї сестри Світлани, яка загинула під час ДТП у вересні 2015 року. "Дівчину збив п'яний водій, племінник голови Вишгородського райсуду Дмитро Россошанський. Незважаючи на очевидний склад злочину, родичі домагалися справедливості понад два роки. І.Ноздровська, юрист за освітою, особисто вела цю справу, виступала в суді, за що неодноразово отримувала погрози з боку обвинувачуваного та його родичів", - написав він на своїй сторінці у Facebook.

Похорон І.Ноздровської відбудеться у вівторок, 9 січня, в селі Демидів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА