11:35 10.01.2018

На тілі Ноздровської виявлено ДНК підозрюваного Россошанського

3 хв читати
На тілі Ноздровської виявлено ДНК підозрюваного Россошанського

На тілі юриста Ірини Ноздровської виявлено ДНК підозрюваного Юрія Россошанського, заявляє перший заступник глави Національної поліції України - начальник кримінальної поліції В'ячеслав Аброськін.

"Результати проведення експертизи ДНК: на постраждалої були виявлені частинки, які належать підозрюваному", - сказав В.Аброськін на брифінгу в середу в Києві.

За його словами, проведено близько 70 експертиз. В.Аброськін додав, що в річці знайшли низку предметів, зокрема ножі. Попередні результати експертиз, зазначив він, вказують на можливість використання одного з предметів як знаряддя вбивства.

Говорячи про обшуки в будинку підозрюваного, керівник кримінальної поліції розповів: "Ми вилучили певні речі, де візуально поки що спостерігаємо ті плями, сліди, які будуть досліджуватися".

На його думку, вбивство І.Ноздровської не було спланованим, а стало збігом обставин.

При цьому В.Аброськін вважає недоречним говорити про те, що вік і фізичний стан підозрюваного не дозволило б йому вчинити злочин. Як зазначив глава кримінальної поліції, це фізично розвинена людина.

Крім того, він не називав точну кількість ножових поранень, завданих жертві, але зазначив, що їх було понад 10.

В.Аброськін нарікає на те, що жителі села Демидів не виявляють добровільного бажання сприяти слідству, і це не пов'язане з рівнем довіри до поліції. "Ми не бачили охочих надавати нам будь-яку допомогу... Там є конфлікт, який виник між жителями цього села з частиною людей, які мають відношення до постраждалих. Люди не бажали давати свідчення", - розповів він.

Говорячи про свою бесіду з підозрюваним, В.Аброськін розповів, що той повністю визнає свою провину, дав згоду на відтворення обставин на місці, вказав місце, механізм завдання тілесних ушкоджень. "Він провину свою визнає, але він не кається", - стверджує керівник кримінальної поліції.

Він додав, що під час відтворення обставин злочину підозрюваний показав на місці, як він скоїв убивство.

"Він мені розповів свою історію життя, чому так сталося. Він говорить про те, що дійсно в 2015 році його син збив сестру постраждалої", - сказав начальник кримінальної поліції.

В.Аброськін, зі слів підозрюваного, розповів, що винуватець ДТП не залишав місця події, брав участь у всіх слідчих діях і виплатив матеріальну компенсацію дружині та сину постраждалої.

"Він розраховував на те, що не перебуватиме в місцях позбавлення волі і не відбуватиме реального терміну покарання, - додав В.Аброськін.

Як повідомлялося, юриста І.Ноздровську, яка проживала в селі Демидів Вишгородського району Київської області, було знайдено мертвою в річці 1 січня 2018 року. Відкрито кримінальне провадження за фактом умисного вбивства.

8 січня стало відомо про затримання підозрюваного в цьому злочині. Ним є Ю.Россошанський, батько Дмитра Россошанського, засудженого в травні 2017 року на 7 років за смертельне ДТП, в якому у вересні 2015 року загинула сестра І.Ноздровської Світлана Сапатинська.

9 січня Вишгородський районний суд Київської області обрав Ю.Россошанському запобіжний захід у вигляді тримання під вартою на 60 діб - до 8 березня включно. Це рішення може бути оскаржене в Апеляційному суді Київської області.

Ю.Россошанський працює водієм ПАТ "Київобленерго", раніше несудимий.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА