08:37 29.01.2018

Турчинов з нагоди сторіччя битви під Крутами: без боротьби свобода неможлива

2 хв читати
Турчинов з нагоди сторіччя битви під Крутами: без боротьби свобода неможлива

Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов звернувся до українців з нагоди Дня пам'яті Героїв Крут.

"Сто років тому в історію українського визвольного руху була вписана нова сторінка. Відважні юні патріоти написали її своєю кров'ю, вступивши в нерівний бій з російсько-більшовицькою ордою і зупинивши на критично важливі чотири дні наступ ворога на Київ. У цій битві добровольці були розбиті, 27 з них - захоплені в полон і розстріляні. Тоді, в далекому 1918-му, через розбрат і відсутність єдності ми втратили країну більш ніж на 70 років, але незважаючи на це, зберегли дух свободи і віри в Україну", - сказано в повідомленні , оприлюдненому прес-службою РНБО в понеділок вранці.

О.Турчинов підкреслив, що сьогодні українці повторюють подвиг героїв Крут.

"Зараз ми знову пишемо нові сторінки історії України. І знову кров'ю ... Кров'ю кращих синів і дочок Батьківщини. Вічна пам'ять і повага полеглим героям, які віддали своє життя, захищаючи Україну!", сказав секретар РНБО.

Також О.Турчинов зазначив, що сьогодні, як і століття тому, українці на передових рубежах рятують свою країну, відстоюючи право своєї держави на незалежність і європейський вибір.

"Без боротьби свобода неможлива, і держава неможлива без усвідомлення її цінності. А тому героїзм і мужність наших воїнів, кожного українця і всіх нас разом, не повинні залишити окупантам жодного шансу. Крок за кроком ми звільнимо свою землю від агресора, пройдемо наш шлях до переможного кінця! З нами Бог, з нами наші герої, з нами правда і з нами буде перемога! Слава Україні! Героям слава!", йдеться в повідомленні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА