16:49 07.07.2021

Турчинов розцінив справу "Кузні на Рибальському" як розправу над бойовим генералом і підприємством, здатним випускати військові кораблі

3 хв читати
Турчинов розцінив справу "Кузні на Рибальському" як розправу над бойовим генералом і підприємством, здатним випускати військові кораблі

Екс-секретар Ради національної безпеки і оборони України у 2014-2019 роках, керівник Центрального штабу партії "Європейська солідарність" Олександр Турчинов зазначає, що переслідування колишнього заступника міністра оборони України Ігоря Павловського та керівника ПрАТ "Завод "Кузня на Рибальському" Валерія Шандри підривають обороноздатність Української держави, повідомляється на сайті політсили.

"У цей час у Печерському суді відбувається замовлена владою, чинною Зе-командою, чинним президентом розправа над бойовим генералом Ігорем Павловським і керівником оборонно-промислового підприємства Валерієм Шандрою", - сказав Турчинов.

Він зазначив, що генерал Павловський у 2014 році очолював оборону Маріуполя і зробив усе, щоб захистити стратегічне для України місто. "Перебуваючи на посаді заступника міністра оборони, він працював над тим, щоб наша армія, наші Збройні сили отримували нову військову техніку, нову зброю. Робив це чесно і професійно", - наголосив Турчинов.

"Коли говорити про оборонне підприємство "Кузня на Рибальському", то, мабуть, це одне з останніх підприємств, яке ще здатне в Україні випускати бойові кораблі, бойові катери для ВМС нашої країни. У 2014-2015 році були заблоковані всі поставки будь-якого військового обладнання, військової техніки, зброї до нашої країни. І ми змушені були розраховувати виключно на власні сили. Саме тоді "Кузня на Рибальському" змогла організувати виробництво броньованих артилерійських катерів, які стали відомі всьому світу, прориваючись під вогнем РФ через Керченську протоку. Зараз підприємства і військових намагаються звинуватити в тому, що вони організували випуск десантних катерів", - сказав Турчинов.

Він зазначив, що наразі ці катери проходять випробування в Міністерстві оборони. "І коли президент Зеленський виступав в Одесі, то він фотографувався саме на фоні цієї військової техніки. На превеликий жаль, замість того, щоб прискорити їх випробування, щоб взяти їх на озброєння, створюється штучна справа, і в результаті ми бачимо знову порожній і брудний піар. Ми бачимо на тлі традиційного для цієї влади зриву державного оборонного замовлення, коли вже півроку минуло, й знову не підписуються і не проплачуються контракти на виробництво зброї, військової техніки - і на цьому тлі звинувачують людей, які намагалися реалізувати конкретні завдання зі зміцнення нашої оборони", - додав екс-глава РНБО.

За його словами, абсурдність і замовний характер справи підтверджує і факт визначеної судом застави для обох підозрюваних - 440 млн грн.

"Змова - це коли зраджують свою країну, коли викривають спецоперацію і фактично дають можливість залишитися на волі бойовикам-"вагнерівцям", що знищували українців. Змова - це коли забороняють нашим військовим захищати свою країну і реагувати на військові провокації російських найманців. Змова - це коли роззброюють нашу країну. А те, в чому звинувачують Павловського і Шандру, це не змова, це належне виконання службових обов'язків", - резюмував Турчинов.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Байден підписав закон про надання допомоги Україні

ВР має намір удосконалити законодавство про звернення

Лондон та Берлін мають намір співпрацювати для виробництва відновлюваної енергії у Північному морі

Сунак і Шольц заявили про спільну роботу над варіантами використання заморожених активів РФ

Генпрокурор підписав стандарт діяльності прокурорів із захисту інвестицій під час досудового розслідування

На все майно ексголови Верховного Суду Князєва накладено арешт - Мін'юст

ВР розширила компетенцію органів місцевого самоврядування в частині міжтериторіального та транскордонного співробітництва

"Укренерго": Ввечері буде застосовано обмеження енергопостачання для промспоживачів і бізнесу в усіх регіонах

ДТЕК відновив електропостачання споживачів Святошинського району в Києві

У Дніпрі затримано жінку, яка намагалася продати свого дворічного сина за 1 млн грн

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА