20:57 30.01.2018

Працівники ТРК "Львів" зажадали призупинити реформу держтелерадіокомпанії та змінити керівництво НСТУ

2 хв читати
Працівники ТРК "Львів" зажадали призупинити реформу держтелерадіокомпанії та змінити керівництво НСТУ

Більше ніж 50 працівників ТРК "Львів" пікетували засідання сесії Львівської обласної ради з вимогою призупинити реформу державної телерадіокомпанії та звільнити голову правління ПАТ "Національна суспільна телекомпанія України" (НСТУ) Зураба Аласанію, повідомляє газета "День".

За інформацією видання, учасники акції вимагали, щоб депутати облради ухвалили відповідне звернення до керівництва держави.

За словами мітингувальників, під прикриттям реорганізації та оптимізації відбувається нищення колективу та регіонального суспільного мовлення. Учасники акції заявляють, що закрили всі авторські програми, а також йдеться про вивільнення приміщень, які займає Львівське обласне радіо.

Тому протестувальники вимагають призупинити дію закону "Про суспільне телебачення і радіомовлення України", а також провести перевибори наглядової ради і керівництва НСТУ.

"Уся ця реорганізація відбувається не так, як би мало бути. Ми погоджуємося, що зміни затребувані зараз, і ми готові до них, готові вдосконалюватися та перенавчатися. Але коли з 315 працівників залишають лише 76, а інших звільняють, то не зрозуміло, за яким принципом робиться цей відбір. Досі нам не надали ні діючого, ні нового штатного розпису, ні нових умов співпраці. Ми розуміємо, що наші питання може вирішувати влада на рівні Києва, тому хочемо заручитися підтримкою місцевої та регіональної влади", - розповіла газеті "День" заступник голови первинної профспілкової журналістської організації ТРК "Львів" Людмила Майор.

Видання зазначає, що у рамках реформи ТРК "Львів" 239 працівників отримали попередження про майбутнє звільнення з 2 квітня 2018 року. З огляду на це місцеві активісти виступили проти реформи, яка, за їхніми словами, знищить патріотичні програми на телебаченні.

У свою чергу керівник НСТУ З.Аласанія 25 січня на своїй сторінці в соцмережі Facebook написав, що Львівська обласна державна телерадіокомпанія багато років "жила корупцією, крадіжками, клановими зв'язками, родинними дрібними бізнесами навколо виробництва телепродукту", продажем ефіру та джинсою; знімальні групи не виїжджали на місце подій, а апаратні комплекси просто розпродавалися. "І усе це широко прикривалося патріотизмом, як його розуміла ця стоп-компанія", - зазначив він.

"І тут бац - зміни. Тут раптом все почали ставити з голови на ноги. І хто ж на те зголоситься, коли за багато років знайдено складний, хиткий, але все ж баланс інтересів в компанії?" - зазначив голова НСТУ.

За його словами, працівники ТРК "Львів", яких керівництво зробило "своїми рабами, тепер піднімаються на захист свого рабства". "Сьогодні влаштували виступи на сесіях міської та обласної рад, з одною наскрізною темою «рятуйте!»", - написав він.

З.Аласанія також розповів, що вранці 25 січня півсотні людей прорвалися на територію телерадіокомпанії, ображаючи нових керівників компанії.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Росіяни обстріляли Курахове, двоє людей загинули

За минулу добу в Україні внаслідок обстрілів загинула одна дитина, восьмеро поранені

Лондон не заперечує проти використання зброї по РФ - прем'єр Великої Британії

Двоє загиблих, ще четверо поранених на Донеччині за минулий день через обстріли

На Харківщині за добу загинув мирний житель, ще десятеро постраждали в результаті ворожих обстрілів - Синєгубов

Зеленський напередодні в Києві провів зустріч із главою МЗС Великої Британії Камероном

У Херсонській області за добу під російськими обстрілами опинилися 14 населених пунктів, поранено одного жителя

ЗС України за добу ліквідували 1270 окупантів і 58 артилерійських систем противника - Генштаб

Сили оборони за добу завдали авіаударів по 11 районах скупчення військ РФ

За добу відбулося 134 бойові зіткнення, на авдіївському напрямку ЗС України відбили 50 атак

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА