14:49 26.02.2018

НТУУ "КПІ ім. Ігоря Сікорського" відкриває нову магістерську програму з підготовки управлінців "Укроборонпрому"

2 хв читати

Держконцерн "Укроборонпром" і Національний технічний університет України (НТТУ) "Київський політехнічний інститут ім.Сікорського" розширюють партнерство в інтересах сектора безпеки і оборони та будуть співпрацювати в галузі підготовки фахівців для оборонно-промислового комплексу (ОПК).

У понеділок в НТТУ "КПІ ім. Ігоря Сікорського" пройшло офіційне відкриття нової магістерської програми "Управління в сфері військово-промислового комплексу" для підготовки управлінців центрального апарату і підприємств держконцерну "Укроборонпром".

Плани щодо співпраці у сфері підготовки кадрів для ОПК закріплені укладеною сторонами в грудні 2017 року угодою, яка також передбачає забезпечення спільної участі співробітників підприємств "Укроборонпрому" і НТТУ в реалізації інноваційних проектів в галузі високих технологій для оборонної промисловості.

У навчально-методичному і організаційному забезпеченні магістерської програми візьмуть участь факультет соціології і права, факультет менеджменту та маркетингу, факультет лінгвістики і науково-методичний комплекс "Інститут післядипломної освіти" НТТУ, а також підрозділи "Укроборонпрому". Термін підготовки магістрів за новою спеціальністю становитиме 16 міс., перший випуск заплановано на 2019 рік.

Крім фахівців "Укроборонпрому", другу вищу освіту за новою магістерською програмою в НТТУ "КПІ ім. Ігоря Сікорського" зможуть також здобути керівники підприємств усіх форм власності ОПК.

Як зазначив глава "Укроборонпрому" Павло Букін, наразі українська оборонна галузь потребує управлінців, здатних в умовах обмеженого фінансового ресурсу і в короткий термін організувати виробництво і забезпечити поставку військовим замовникам сучасної оборонної продукції.

Разом з тим він акцентував, що в останні роки оборонна галузь, за його словами, була "відірвана від науки".

"Ми повинні знайти фахівців, здатних змінити цю ситуацію", - підкреслив глава держконцерну.

Як повідомлялося, підготовка профільних фахівців для ОПК у вищих навчальних закладах України за сприяння "Укроборонпрому" розпочата в 2016 році. З ініціативи та за підтримки держконцерну у Вінницькому національному технічному університеті (ВНТУ) відкрито навчання за спеціальністю "Озброєння і військова техніка". Сьогодні "Укроборонпром" успішно співпрацює у сфері підготовки кадрів для ОПК з близько 50 українськими вузами.

НТТУ "КПІ ім. Ігоря Сікорського" - один з базових наукових і кадрових центрів ОПК, на рівні близько 80% інтегрований в ОПК і створення принципово нових систем озброєнь, передусім, систем авіакосмічного призначення.

Сьогодні НТТУ активно розвиває, зокрема, тематику протидії кіберзагрозам. В умовах нових викликів обороноздатності держави КПІ вже створено близько 40 видів нових видів озброєнь, частина з них вже поставлені на озброєння ЗСУ. З 2015 року НТУУ входить до складу учасників української інноваційно-виробничої платформи "Об'єднання "Київська політехніка" з упровадження оборонних стартапів, створеної під координацією РНБОУ з урахуванням досвіду ізраїльського "Техніона".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Поліція в Тбілісі застосувала проти демонстрантів водомети і перцевий спрей після спроб зламати ворота будівлі парламенту

До 13 людей зросла кількість постраждалих у результаті обстрілу Золочева

США розширили санкційні списки проти РФ, додали авіакомпанію "Победа", низку підприємств

Словаччина надала тимчасовий захист соратнику Медведчука, який відповідав за проросійську пропаганду в Європі

Зеленський звільнив Вітюка з посади керівника департаменту кібербезпеки СБУ

Україна готує сім нових безпекових документів

Міноборони України розпочало розробку моделі Системи інтегрованої оборони

В Очеретиному залишаються 198 мирних громадян, у м. Часів Яр - 682 людини

Ознак формування наступальних угруповань або різких змін у кількості сил ворога в Криму не спостерігається - Плетенчук

Франція передала Україні 13 автомобілів для мобільних груп поліції з протидії насильству

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА