12:51 24.03.2018

Омбудсмен має намір особисто контролювати дотримання прав заарештованої Савченко

1 хв читати
Омбудсмен має намір особисто контролювати дотримання прав заарештованої Савченко

Уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова має намір особисто здійснювати контроль за додержанням конституційних прав заарештованого народного депутата Надії Савченко.

"Вчора  під час затримання Надії Савченко були порушені вимоги чинного законодавства. Даний факт сьогодні підтверджений рішенням слідчого судді в ході судового засідання. Він звільнив в залі суду позбавлену свободи Надію Савченко", – цитує Л.Денісову прес-служба уповноваженого з прав людини.

Водночас омбудсмен наголосила, що суд задовольнив клопотання слідчого СБУ про обрання Н.Савченко запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою.

"Враховуючи ситуацію, я особисто як уповноважений з прав людини в подальшому буду здійснювати контроль за додержанням конституційних прав Надії Савченко", – запевнила вона.

Як повідомлялося, 23 березня Шевченківський районний суд Києва ухвалив рішення про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою народному депутату України Надії Савченко терміном на 59 діб, – до 20 травня 2018 року.

При цьому суддя визнав безпідставним затримання Н.Савченко 22 березня 2018 року, але при цьому застосував до неї запобіжний захід у вигляді арешту без визначення розміру застави. У мотивувальній частині ухвали суддя зазначив, що Н.Савченко не зробила закінченого злочину, а лише, на думку слідства, мала намір вчинити.

Адвокат нардепа повідомив журналістам, що в понеділок захист має намір подавати апеляцію на обраний їй запобіжний захід.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ТЦК за кордоном не працюватимуть - Міноборони України

Дощова погода в Україні в п'ятницю збережеться, у суботу опадів не прогнозують

Аграрні асоціації попросили ВАКС узяти міністра агрополітики на поруки

Окупанти обстріляли село на Харківщині, поранені двоє пенсіонерок

Майже дві третини українців вважають демократію найкращою системою правління, це шостий показник серед досліджуваних країн - опитування

Українська ППО збила російську ракету в Криворізькому районі

Унаслідок обстрілу Сміли постраждали шість осіб - ДСНС

Умєров і помічник генсека НАТО обговорили ситуацію на полі бою і кроки на шляху до членства України в Альянсі

Двоє людей загинули, одна людина дістала поранень унаслідок вибуху в пункті прийому металобрухту на Львівщині

Рада підтримала в першому читанні законопроєкт про створення Держреєстру постраждалих від агресії РФ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА