11:30 05.04.2018

Держобвинувачення відкликало клопотання про арешт Бубенчика, йому буде вручено нову підозру

2 хв читати
Держобвинувачення відкликало клопотання про арешт Бубенчика, йому буде вручено нову підозру

 Суд задовольнив клопотання державного обвинувачення про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою активіста Майдану Івана Бубенчика, а оголошена йому попередня підозра не є переконливою, у зв'язку з чим буде вручено нову підозру.

"Наразі вважаю, що ті аргументи, які були в попередній підозрі, не є переконливими. Якщо вони не є переконливим для мене як для старшого прокурора, то скажіть мені, будь ласка, як ми з цим можемо йти до суду", - сказала заступник генерального прокурора України Анжела Стрижевська журналістам у перерві судового засідання в четвер у Києві.

Заступник генпрокурора повідомила, що І.Бубенчику буде вручено нову підозру, уточнивши, що це відбудеться о 17.00 четверга.

Перед цим держобвинувачення заявило в суді, що відкликає клопотання про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Повернувшись після перерви, суддя задовольнив клопотання держобвинувачення, звільнивши з-під варти.

Як повідомлялося, учаснику акцій протесту на майдані Незалежності в Києві в 2014 році І.Бубенчику оголошено підозру у вчиненні вбивства працівника правоохоронного органу та військовослужбовця внутрішніх військ, а також у замаху на вбивство військовослужбовця.

У зв'язку з неодноразовими нез'явленнями на допит було прийнято рішення про примусове приведення І.Бубенчика до слідчого для проведення слідчих дій. Йому повідомили про підозру і звернулися до суду з клопотанням про обрання запобіжного заходу.

3 квітня прокурор департаменту спецрозслідувань Головного слідчого управління Генпрокуратури Олексій Донський заявив, що закон про амністію учасників Революції гідності, ухвалений 21 лютого 2014 року, не може бути застосований до активіста та учасника АТО І.Бубенчика, а також "є нікчемним", оскільки суперечить Кримінальному процесуальному кодексу.

4 квітня генпрокурор Ю.Луценко прийняв рішення про зміну групи прокурорів, які розслідують події під час Революції гідності в Києві в 2014 році, у зв'язку з кваліфікацією дій активіста Майдану І.Бубенчика, з якою він не згоден.

"Вважаю неправильною кваліфікацію дій учасника Революції гідності І.Бубенчика, яку визначили працівники департаменту спецрозслідувань Сергія Горбатюка. Після наради прийняв рішення про зміну групи прокурорів щодо цього епізоду розслідувань подій на Майдані, яку очолить мій заступник Анжела Стрижевська", - написав Ю.Луценко на своїй сторінці в соцмережі Facebook у середу.

У лютому 2016 року Генпрокуратура України вела розслідування за заявою І.Бубенчика про те, що він убив двох беркутівців 20 лютого 2014 року. С.Горбатюк тоді повідомив, що слідство має визначити, чи було це вбивство або самооборона.

І.Бубенчик - активіст Євромайдану, командир батальйону "Захід-2", учасник АТО, удостоєний державних нагород.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Швеції почалися військові навчання НАТО, під час яких відпрацьовують перекидання американських підрозділів у Скандинавію

У Запоріжжі затримано адвоката за підозрою у збуті наркотичних засобів у місця позбавлення волі

Кулеба обговорив із Сікорським позитивну динаміку в українсько-польських відносинах

У Запорізькій області чиновникам Держспоживслужби, які організували побори місцевих фермерів, загрожує до 10 років в'язниці

В окупованому Бердянську ввечері прогримів вибух і почалася пожежа

Представники української культури важливі в поширенні у світі ідеї підтримки Глобального саміту миру

Кількість постраждалих у Дергачах зросла до 9 осіб

Житель села на Харківщині загинув унаслідок ворожого обстрілу - прокуратура

У результаті обстрілу Мемрика Донецької області загинуло двоє людей, зокрема дитина

НАТО виступило із заявою, засудивши гібридну діяльність РФ і запевнивши, що це не завадить і далі підтримувати Україну

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА