17:00 04.04.2018

Аваков схвалює рішення генпрокурора про зміну групи прокурорів у "справі Бубенчика"

3 хв читати

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков вважає "правильним виходом для суспільства" рішення генерального прокурора України Юрія Луценка про зміну групи прокурорів, які розслідують події під час Революції гідності в Києві у 2014 році, у зв'язку з кваліфікацією дій активіста Майдану Івана Бубенчика.

"Департамент на чолі з Горбатюком (департамент спеціальних розслідувань Генпрокуратури, який очолює Сергій Горбатюк, - ІФ) ухвалив відповідне рішення про арешт цієї людини. Я вважаю, що це спірне рішення, тому що питання того, що ця людина стріляла і вбивала, не є ні доведеним, ні затвердженим", - сказав А.Аваков у середу журналістам у Києві.

Глава МВС додав: "Те, що Луценко прийняв рішення перекваліфікувати та вивчити це питання повторно, схвалюю. Думаю, що це правильний, зрозумілий вихід для суспільства".

А.Аваков висловив переконання в тому, що в таких ситуаціях не можна "стригти всіх під одну гребінку", слід оперувати тільки фактами. "Якщо був "беркутівцем", то поганий, якщо був "майданівцем", то хороший? Є вчинки, за які людина повинна відповідати - що зробив, на те й заслужив", - додав міністр.

Раніше цього дня генпрокурор Ю.Луцнеко прийняв рішення про зміну групи прокурорів, які розслідують події під час Революції гідності в Києві в 2014 році, у зв'язку з кваліфікацією дій активіста Майдану І.Бубенчика, з якою він не згоден.

"Вважаю неправильною кваліфікацію дій учасника Революції гідності І.Бубенчика, яку визначили працівники департаменту спецрозслідувань Сергія Горбатюка. Після наради прийняв рішення про зміну групи прокурорів щодо цього епізоду розслідувань подій на Майдані, яку очолить мій заступник Анжела Стрижевська", - написав Ю.Луценко на своїй сторінці в соцмережі Facebook у середу.

Учаснику акцій протесту на майдані Незалежності в Києві в 2014 році І.Бубенчику оголошено підозру у вчиненні вбивства працівника правоохоронного органу та військовослужбовця внутрішніх військ, а також у замаху на вбивство військовослужбовця.

У зв'язку з неодноразовими нез'явленнями на допит було прийнято рішення про примусове приведення І.Бубенчика до слідчого для проведення слідчих дій. Йому повідомили про підозру і звернулися до суду з клопотанням про обрання запобіжного заходу. Засідання в середу відбувалося в Печерському райсуді Києва.

Днем раніше прокурор департаменту спецрозслідувань Головного слідчого управління Генпрокуратури Олексій Донський заявив, що закон про амністію учасників Революції гідності, ухвалений 21 лютого 2014 року, не може бути застосований до активіста та учасника АТО І.Бубенчика, а також "є нікчемним", оскільки суперечить Кримінальному процесуальному кодексу.

У Верховній Раді заявили про неприпустимість таких оцінок і зажадали викликати до парламенту Ю.Луценка та міністра внутрішніх справ Арсена Авакова для пояснення ситуації із затриманням І.Бубенчика. Голова ВР А.Парубій заявив, що клопоче про арешт І.Бубенчика начальник управління спецрозслідувань Генпрокуратури України С.Горбатюк.

У лютому 2016 року Генпрокуратура України вела розслідування за заявою І.Бубенчика про те, що він убив двох беркутівців 20 лютого 2014 року. С.Горбатюк тоді повідомив, що слідство має визначити, чи було це вбивство або самооборона.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна не бачить загроз у зв'язку з майбутніми виборами до Європарламенту - Стефанішина

Азербайджан візьме участь у конференції з відновлення України в Берліні

Президент Грузії закликала учасників акції протесту в Тбілісі не проявляти агресію і дочекатися майбутніх виборів

Грузія перебуває на роздоріжжі – фон дер Ляйєн про протести у Тбілісі

В Офісі президента закликали світових діячів культури підтримати Глобальний саміт миру

Кличко: Президент України несе відповідальність за управління державою, її захист і оборону і має виконувати ці функції до завершення війни

Питання кількості міністерств є політичним рішенням фракції "Слуга народу" - Немчінов

Україна вітає домовленості про делімітацію кордону між Азербайджаном та Вірменією

Трамп вважає неправильним для США виділяти Україні більше фінансової допомоги, ніж Європа

Київ передав бійцям 3 штурмової бригади 20 нових пікапів Toyota Hilux - Кличко

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА