10:43 06.04.2018

Капітана "Норду" відпустили на поруки адвоката

1 хв читати

Херсонський міський суд відпустив капітана сейнера "Норд" Володимира Горбенка на поруки адвоката до розгляду запобіжного заходу, засідання відбудеться у п'ятницю, 6 квітня, о 13.30.

"Адвокати наполягали (звернулися до судді) на розгляді саме вчора, й оскільки попереднє засідання завершилося дуже пізно (тривало 4 години), суддя погодився відпустити капітана на поруки адвоката", - розповіла агентству "Інтерфакс-Україна" прес-секретар прокуратури Криму Тетяна Тихончик.

Отже, капітана відпустили не до розгляду справи по суті, а до розгляду клопотання прокуратури про обрання йому запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Як повідомлялося, Державна прикордонна служба України затримала російський сейнер із десятьма громадянами РФ на борту в неділю, 25 березня. Наразі моряки перебувають у порту Бердянська (Запорізька область), їм заборонено залишати судно.

Капітану судна В.Горбенку інкримінують ст. 332-1 Кримінального кодексу України (порушення порядку в'їзду/виїзду на окуповану територію України з метою заподіяння шкоди інтересам країни), що передбачає обмеження волі терміном до трьох років або позбавлення волі на той самий термін.

Іншим членам екіпажу інкримінують ч. 2 ст. 204 КпАП України (незаконний перетин кордону), санкція - штраф від 100 до 300 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або до 15 діб адміністративного арешту.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА