11:39 06.04.2018

Адмінпротоколи щодо членів екіпажу сейнера "Норд" розглянуть у суді Маріуполя

1 хв читати

Приморський районний суд Маріуполя в п'ятницю розгляне адміністративні протоколи стосовно членів екіпажу російського сейнера "Норд", повідомило агентству "Інтерфакс-Україна" джерело в правоохоронних органах.

"Сьогодні Приморський суд Маріуполя розгляне адмінпротоколи, складені стосовно членів екіпажу", - сказав співрозмовник агентства в п'ятницю.

Як повідомлялося, Державна прикордонна служба України затримала російський сейнер "Норд" (прапор РФ, порт приписки Керч) з 10 громадянами РФ на борту в неділю, 25 березня. Судно-порушник перевозило 5 тонн морепродуктів, на ньому був трал для лову риби. Крім того, члени команди судна порушили порядок виїзду з тимчасово окупованої території України: всі вони мали незаконно видані в окупованій Керчі паспорти РФ.

Капітан судна Володимир Горбенко доставлений в Херсон, йому закидають ст.332-1 Кримінального кодексу України (порушення порядку в'їзду/виїзду на окуповану територію України з метою нанесення шкоди інтересам країни), що передбачає обмеження волі терміном до трьох років або позбавлення волі на той же термін. Суд відпустив його на поруки адвоката до розгляду запобіжного заходу, засідання відбудеться в п'ятницю.

Іншим членам екіпажу ставиться ч.2 ст.204 КпАП України (незаконне перетинання кордону), санкція - штраф від ста до трьохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або до 15 діб адміністративного арешту. Вони знаходяться зараз в порту Бердянська (Запорізька область), їм заборонено залишати судно.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА