13:47 10.04.2018

Капітана судна "Норд" у вівторок відпустять під заставу

3 хв читати
Капітана судна "Норд" у вівторок відпустять під заставу

Капітан затриманого українськими прикордонниками судна "Норд" Володимир Горбенко у вівторок буде відпущений під заставу, але у нього є зобов'язання щопонеділка з'являтися на допит до слідчого Служби безпеки України, повідомила прес-секретар прокуратури Криму Тетяна Тихончик.

"Наразі капітан судна ще знаходиться в ІТТ в Херсоні. Щойно сума внесеної застави надійде на казначейський рахунок, його відпустять", - розповіла Т.Тихончик агентству "Інтерфакс-Україна" у вівторок.

За її словами, після цього капітан "Норд" може повернутися до себе додому в Крим, де він прописаний.

Разом з тим прес-секретар прокуратури Криму проінформувала, що у В.Горбенка є зобов'язання щопонеділка з'являтися на допит до слідчого в Головного управління СБУ в Криму, яке територіально знаходиться в Херсоні. За її словами, якщо капітан судна порушить це зобов'язання, то буде порушено питання його розшуку та арешту.

Що стосується екіпажу судна, то, як зазначила прес-секретар прокуратури Криму, наразі членів екіпажу в Головному управлінні СБУ в Криму допитують як свідків у рамках кримінального провадження стосовно капітана, після чого їх відпустять.

Пізніше в прес-центрі СБУ розповіли, що члени екіпажу судна "Норд" викликані до слідчого відділу спецслужби на допит у вівторок. "10 квітня 2018 року в слідчий відділ ГУ СБУ в АР Крим (з дислокацією в м. Херсоні) для допиту як свідків викликано 9 членів екіпажу судна", - розповіли в СБУ агентству.

Як повідомлялося, 25 березня Держприкордонслужба України затримала сейнер "Норд" (прапор РФ, порт приписки – Керч) з 10 членами екіпажу на борту. Моряки перебувать у порту Бердянська (Запорізька обл.). Їм було заборонено залишати судно до рішення суду.

Херсонський міський суд 6 квітня обрав капітану сейнера Володимиру Горбенку запобіжний захід у вигляді тримання під вартою терміном до 31 травня з можливістю внесення 35,24 тис. грн застави (близько $1,3 тис.). Адвокати внесли гроші. Капітана, за даними українського омбудсмена, звільнять 10 квітня, а поки що він перебуває в ізоляторі тимчасового утримання.

Іншим членам екіпажу інкримінують ч. 2 ст. 204 КУпАП (незаконне перетинання кордону), санкція – штраф від ста до трьохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або до 15 діб адміністративного арешту.

Того ж дня Приморський райсуд Маріуполя (Донецька область) постановив оштрафувати членів екіпажу риболовецького судна "Норд".

7 квітня стало відомо, що члени екіпажу судна "Норд" не повернулися на сейнер і поселилися в готелі, наступного тижня вони мають з'явитися в СБУ як свідки у справі капітана

Увечері того ж дня команда судна "Норд" невдало спробувала залишити територію України через автомобільний пункт пропуску "Гоптівка" (Харківська обл.), повідомляє прес-служба Держприкордонслужби України. Вивезти команду за межі України намагалися представники Генерального Консульства РФ під прикриттям свого імунітету.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА