13:43 12.04.2018

Капітан судна "Норд" на час слідства перебуватиме у родичів у Мелітополі

2 хв читати
Капітан судна "Норд" на час слідства перебуватиме у родичів у Мелітополі

Капітан затриманого українськими прикордонниками судна "Норд" Володимир Горбенко на час досудового слідства перебуватиме у родичів у Мелітополі (Запорізька область), повідомила агентству "Інтерфакс-Україна" прес-секретар прокуратури АРК Тетяна Тихончик.

"Згідно з рішенням суду, капітан судна не може відвідувати окуповану територію АР Крим. Також суд визначив, що В.Горбенко може самостійно обрати місце проживання, а оскільки у нього є родичі в Мелітополі (Запорізька область), то на час слідства він перебуватиме там", – розповіла вона.

Отже, за словами прес-секретаря, щодо капітана судна наразі діють, не виключаючи один одного, два запобіжні заходи щодо двох підозр. За першою (порушення порядку в'їзду/виїзду на окуповану територію України з метою завдання шкоди інтересам країни) – застава і зобов'язання щопонеділка з'являтися до слідчого в Головне управління СБУ в Криму, яке територіально розміщене в Херсоні, за другою (незаконне зайняття рибним, звіриним або іншим водним добувним промислом) – особисте зобов'язання, яке теж передбачає необхідність з'являтися до слідчого, а також заборона на відвідування окупованого Криму.

Як повідомлялося, 25 березня Держприкордонслужба України затримала сейнер "Норд" (прапор РФ, порт приписки – Керч) із 10 членами екіпажу на борту.

Капітану судна В.Горбенку інкримінується ст. 332-1 КК України (порушення порядку в'їзду/виїзду на окуповану територію України з метою завдання шкоди інтересам країни).

Херсонський міський суд 6 квітня обрав йому запобіжний захід у вигляді утримання під вартою терміном до 31 травня з можливістю внесення 35,24 тис. грн застави (близько $1,3 тис.). Адвокати внесли гроші і 10 квітня В.Горбенка звільнили з-під варти.

Пізніше капітана повідомили про підозру у вчиненні ще одного злочину – за ст. 249 Кримінального кодексу України (незаконне зайняття рибним, звіриним або іншим водним добувним промислом). Херсонський міськсуд обрав йому запобіжний захід у вигляді особистого зобов'язання.

Іншим членам екіпажу інкримінується ч. 2 ст. 204 КУпАП (незаконне перетинання кордону), санкція – штраф від ста до трьохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або до 15 діб адміністративного арешту. Приморський райсуд Маріуполя (Донецька область) постановив оштрафувати членів екіпажу риболовецького судна "Норд".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА