18:23 02.05.2018

Мітчелл висловив підтримку зусиль із притягнення до відповідальності винних у нападі на нардепа Найєма

2 хв читати
Мітчелл висловив підтримку зусиль із притягнення до відповідальності винних у нападі на нардепа Найєма

Помічник держсекретаря США з питань Європи та Євразії Весс Мітчелл побажав якнайшвидшого одужання народному депутату з фракції "Блок Петра Порошенка" Мустафі Найєму та підтримав зусилля щодо пртягнення до відповідальності винних у нападі на парламентарія, повідомляє посольство США в Україні.

"Помічник держсекретаря Мітчелл зателефонував Мустафі Найєму, щоб побажати йому швидкого та повного одужання і висловити рішучу підтримку зусиль із притягнення до відповідальності осіб, які вчинили напад на Найєма", - зазначено в повідомленні посольства США в Україні на сторінці в мікроблозі Twitter у середу.

Як повідомлялося, 30 квітня 2018 року в центрі Києва внаслідок конфлікту на дорозі невідомі напали на народного депутата М.Найєма (фракція "БПП"). "Переді мною їхала машина, можливо, супроводу. Водій кілька разів намагався порушити правила дорожнього руху, "підрізати" мене. Я зупинився, підійшов поговорити з ним, потім викликав поліцію. Доки вона їхала, на місце приїхали ще кілька людей, що було далі - пам'ятаю не дуже добре, дістав сильний удар, і не один. Які травми - поки що не розумію, але дуже сильно болить голова й, напевно, щось зі щелепою", - розповів М.Найєм інтернет-виданню hromadske.ua

Увечері 1 травня М.Найєм заявив, що один із дорожніх хуліганів, який брав участь у нападі на нього, зумів залишити Україну та вилетів у Баку. Крім того, за його словами, автомобіль BMW (АА 9559 МІ), на якому приїхав зниклий учасник сутички, операція "перехоплення" не зафіксувала й досі ніде не виявила.

Національна поліція Києва кваліфікувала подію, під час якої М.Найєм зазнав тілесних ушкоджень, як хуліганство, трьох активних учасників інциденту доставили до управління поліції, ще одного розшукують.

Пізніше прес-секретар столичної прокуратури Надія Максимець повідомила, що зловмисник, який заподіяв нардепу М.Найєму тілесних ушкоджень і зник з місця конфлікту, перетнув державний кордон і літаком Київ-Баку залишив територію України через 2 години після сутички.

Н.Максимець додала, що трьом затриманим за підозрою в нападі оголосили про підозру за ч. 2 ст. 296 Кримінального кодексу України, санкція якої передбачає до чотирьох років позбавлення волі, "що є більш суворим покаранням, ніж за ч. 1 ст. 122 Кримінального кодексу України".

2 травня Шевченківське управління поліції Головного управління Національної поліції в Києві оголосило в розшук Магомеда-Аміна Саїтова - одного з підозрюваних у нападі на народного депутата України М.Найєма.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Єрмак і Сіято обговорили ключові питання українсько-угорських відносин

У Бородянці Київської області "зникли" 20 млн грн на відновлення - Держаудитслужба

Ворог завдав два ракетних і 65 авіаударів, обстріляв понад 110 населених пунктів

Українська авіація завдала ударів по 13 районах зосередження особового складу ворога - Генштаб ЗСУ

За добу на фронті відбулося 97 бойових зіткнень, ЗСУ відбили 28 атак на авдіївському напрямку - Генштаб

На Харківщині знищено ворожий розвідувальний БПЛА - ОК "Схід"

В акваторії Чорного й Азовського морів нині перебувають 5 багатоцільових російських винищувачів - літаків Су-34 і Су-35

Унаслідок обстрілів у Нікопольському районі поранено місцевого жителя - Дніпропетровська ОВА

Унаслідок ракетної атаки в Кропивницькому районі поранено чоловіка, пошкоджено об'єкти інфраструктури - ОВА

За останній місяць ворог 444 рази застосував боєприпаси з хімічними речовинами - Генштаб ЗСУ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА