12:04 31.05.2018

Питання приватизації Аграрного фонду відкладено до наступного року - Мартинюк

2 хв читати
Питання приватизації Аграрного фонду відкладено до наступного року - Мартинюк

Питання приватизації Аграрного фонду (АФ) не знято з порядку денного, але відкладено, щоб наростити його капіталізацію і підвищити інвестиційну привабливість, повідомив заступник міністра аграрної політики і продовольства Максим Мартинюк.

"До питання приватизації Аграрного фонду ми повернемося в наступному році, коли буде реалізований проект створення власного борошномельного виробництва", - відповів заступник міністра, відповідаючи на запитання агентства "Інтерфакс-Укриана" в ході онлайн-конференції в Fаcebook в четвер.

Він також зазначив, що Аграрний фонд - це специфічне підприємство: по-перше, воно виконує функції державного агента на ринку продовольства і здатне нівелювати спекулятивні сплески цін на борошно (і опосередковано на хліб), крупи, цукор. По-друге, це підприємство, яке має два умовних активу - оборотні кошти та професійний менеджмент.

"Потенційному покупцеві не може бути гарантовано, що обидва ці активу будуть збережені після переходу права власності. Тому з точки зору потенційного інвестора, вартість цієї компанії - близько нуля. АФ в минулому році згенерував прибуток в розмірі 94,796 млн грн і держава отримала від того дивіденди ", - додав він.

Крім того, заступник міністра підкреслив, що ПАТ "Державна продовольчо-зернова корпорація" (ДПЗКУ) також необхідно приватизувати, попередньо вирішивши ряд питань.

"Корпорацію ТОЧНО потрібно приватизувати, але для цього нам необхідно: 1) реструктуризувати кредит (план А - дострокове повернення частини позики); 2) знайти інвестора. Наприклад, два тижні тому в корпорації була делегація однієї з арабських країн", - сказав М. Мартинюк.

При це він уточнив, що в зв'язку з наданням корпорації $ 1,5 млрд кредиту Експортно-імпортним банком Китаю, її ринкова вартість негативна. Крім того, кредитною угодою, за його словами, передбачено узгодження кредиторів на будь-які зміни в структурі власності та на сьогодні такого узгодження немає.

Як повідомлялося, Кабінет Міністрів України виключив з раніше анонсованого списку великої приватизації Аграрний фонд та Державну продовольчо-зернову корпорацію України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Сенаті обіцяють швидко надіслати законопроект про допомогу Україні на підпис Байдену

Тіло ще одного чоловіка виявили рятувальники у Дніпрі після ракетних ударів

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА