18:54 02.04.2018

Україна почала сівбу ярових культур

2 хв читати

Сівба ярих культур стартувала в Херсонській та Миколаївській областях, повідомив перший заступник міністра аграрної політики та продовольства Максим Мартинюк на своїй сторінці в соцмережі Facebook у понеділок. Станом на 2 квітня в Херсонській області ячменем засіяно 4 тис. га, горохом - 0,3 тис. га..

Згідно з його зданим, у Миколаївській області ячменем засіяно 0,6 тис. га.

Посівні площі під сільськогосподарськими культурами під урожай 2018 року становитимуть 27,2 млн га, що відповідає показнику 2017 року.

Станом на 30 березня українські аграрії забезпечені насінням на 100% від потреби (638 тис. тонн), на 91% ЗЗР (27,4 тис. тонн), на 81% паливом (326 тис. тонн).

Як зазначив М.Мартинюк, незважаючи на збільшення ввізного мита на імпорт добрив з Росії (з 36,03% до 42,96%), ціни на більшість видів добрив (зокрема й аміачну селітру) за останній тиждень не лише не зросли, а навіть трохи знизилися.

"Не набагато, в діапазоні 100-350 грн, але тенденція показова. Швидше за все, відбувається сезонне зниження вартості, оскільки попит уже сформовано. Для проведення комплексу весняно-польових робіт передбачається використовувати 995 тис. тонн поживних речовин мінеральних добрив. Станом на 30 березня 2018 року в сільськогосподарських підприємствах у наявності - 979,6 тис. тонн поживних речовин міндобрив, або 98% від заявки", - уточнив перший заступник міністра.

Як повідомлялося, Міжвідомча комісія з міжнародної торгівлі 26 березня вирішила розширити дію антидемпінгових заходів на імпорт до України нітрату амонію (аміачної селітри) з РФ, підвищивши мита на імпорт мінеральних добрив з цієї країни до 42,96%.

Антидемпінгові мита для ПАТ "Дорогобуж" становитимуть 29,25%, для інших експортерів і загалом для РФ - 42,96%.

Згідно з інформацією Міністерства економічного розвитку і торгівлі, комісія дійшла висновку, що поставки мінеральних добрив російськими виробниками і експортерами відбувалися з численними порушеннями у процесі підготовки здійснення імпорту в Україну. Крім того, комісія вбачає загрозу подальшого обходу антидемпінгового мита з боку таких постачальників.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

"Укравтодор" просит Киевсовет выделить землю для строительства транспортной развязки к массиву Чайки на Житомирской трассе

Порошенко підписав закон про зміну правил використання земельних масивів та запобігання аграрному рейдерству

Суд повернув у держвласність ділянку лісу в Бориспільському районі Київської області

СБ за підтримки ЄС впроваджує в Україні 5-річну програму управління земельними ресурсами

Гройсман: 387 тис. га земель передано у власність 251 ОТГ

Рада прийняла за основу законопроект про запобігання аграрному рейдерству

Майже половина українців не підтримує земельну та пенсійну реформи, приватизацію держпідприємств

Виділені за "кооперативною схемою" землі вартістю 38,4 млн грн повернені громаді

Кабмін планує до 1 вересня запустити електронні земельні торги через "ProZorro.Продажі"

Понад 7 млн га органічних сільгоспземель в Україні залишаються незадіяними

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА