13:56 19.07.2018

СБ за підтримки ЄС впроваджує в Україні 5-річну програму управління земельними ресурсами

2 хв читати
СБ за підтримки ЄС впроваджує в Україні 5-річну програму управління земельними ресурсами

Світовий банк (СБ) за фінансової підтримки ЄС впроваджує в Україні п'ятирічну програму "Підтримка прозорого управління земельними ресурсами в Україні" (Land Transparency) з бюджетом EUR3 млн.

"Програма розпочнеться з трьох пілотних областей України - Київської, Львівської та Миколаївської. Ми відкриті до діалогу і з іншими областями для розширення покриття програми, але маємо фінансові обмеження", - сказала директор СБ у справах України, Білорусі та Молдови Сату Кахконен під час підписання меморандуму про співпрацю між партнерами - виконавцями і бенефіціарами програми.

Для реалізації програми ЄС і СБ об'єднали свої ресурси і створили цільовий фонд для фінансування Land Transparency.

Програма розрахована на період з грудня 2017 року до грудня 2022 року. Її вигодонабувачами є власники сільгоспземель, фермери, територіальні громади, органи центральної і місцевої виконавчої влади.

Робота в рамках Land Transparency спрямована на технічну підготовку до відкриття ринку земель сільгосппризначення і кроків для підвищення інвестиційної привабливості аграрного сектора та сільської місцевості в контексті децентралізації, посилення технічного потенціалу органів місцевого самоврядування, перш за все через поліпшення якості реєстрації земель (оцифровка кадастрових даних, завершення реєстрації земель і виправлення помилок в держземкадастр і Реєстрі прав) та управління земельними ресурсами.

Як очікується, за результатами реалізації програми буде створено інфраструктуру для забезпечення моніторингу земельних відносин, дистанційного зондування, оцифровки даних. Передбачається також практична допомога громадам в упорядкуванні земельних відносин, отриманні безкоштовної юридичної допомоги.

Крім того, за словами керівника програм Світового банку з питань інфраструктури та сталого розвитку України, Білорусі та Молдови Людмили Бутенко, зараз готується масштабний проект в секторі АПК, спрямований на зменшення ризиків при веденні сільського господарства.

"Світовий банк готує новий проект. Він поки що на етапі підготовки. Йдеться про $200 млн, які будуть спрямовані на те, щоб усунути перешкоди розвитку сільського господарства, зокрема для малих і середніх фермерів. У рамках проекту будуть реалізовані програми, пов'язані із землею, логістикою.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

"Укравтодор" просит Киевсовет выделить землю для строительства транспортной развязки к массиву Чайки на Житомирской трассе

Порошенко підписав закон про зміну правил використання земельних масивів та запобігання аграрному рейдерству

Суд повернув у держвласність ділянку лісу в Бориспільському районі Київської області

Гройсман: 387 тис. га земель передано у власність 251 ОТГ

Рада прийняла за основу законопроект про запобігання аграрному рейдерству

Майже половина українців не підтримує земельну та пенсійну реформи, приватизацію держпідприємств

Виділені за "кооперативною схемою" землі вартістю 38,4 млн грн повернені громаді

Кабмін планує до 1 вересня запустити електронні земельні торги через "ProZorro.Продажі"

Понад 7 млн га органічних сільгоспземель в Україні залишаються незадіяними

Депутати готують повторне звернення до КС про скасування мораторію на продаж земель сільгосппризначення

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА