13:09 10.07.2018

Майже половина українців не підтримує земельну та пенсійну реформи, приватизацію держпідприємств

2 хв читати
Майже половина українців не підтримує земельну та пенсійну реформи, приватизацію держпідприємств

Майже кожен другий (49%) опитаний українець не підтримує земельну реформу (скасування мораторію на продаж земель сільгосппризначення), приватизацію державних підприємств (47%) і пенсійну реформу (46%), свідчать результати дослідження, проведеного GfK Ukraine і Qand Q Research.

Згідно з оприлюдненими у вівторок у Києві результатами соцопитування, 45% респондентів не підтримують медичну реформу, 38% - судову реформу, 33% - реформу середньої освіти, по 26% - реформу армії і децентралізацію і 21% - проведення масштабного ремонту доріг.

Водночас 62% опитаних підтримують ремонт доріг, 41% - децентралізацію, 37% - реформу армії. Рівень підтримки населенням інших перерахованих реформ нижче такого показника у реформах ЗСУ.

Крім того, респонденти зазначають, що найгірше поінформовані про судову реформу (41% - не поінформовані, 38% - знають, але хотіли б знати більше, 19% - добре поінформовані), а найкраще поінформовані про медреформу (9% - не поінформовані , 51% - знають, але хотіли б знати більше, 38% - добре поінформовані), а далі за спадною йде інформованість про такі реформи: ремонт доріг, децентралізація, пенсійна реформа, земельна реформа, реформа освіти, приватизація, реформа армії.

Всеукраїнське опитування громадської думки проводилося з 27 червня до 1 липня 2018 року Методом телефонного інтерв'ю опитано 600 респондентів, що проживають в населених пунктах всіх областей України (крім АР Крим) за стохастичною вибіркою, репрезентативною для населення України, старшого за 18 років. У Луганській і Донецькій областях опитування проводилися лише на територіях, контрольованих Україною. Статистична похибка вибірки не перевищує 4%.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

"Укравтодор" просит Киевсовет выделить землю для строительства транспортной развязки к массиву Чайки на Житомирской трассе

Порошенко підписав закон про зміну правил використання земельних масивів та запобігання аграрному рейдерству

Суд повернув у держвласність ділянку лісу в Бориспільському районі Київської області

СБ за підтримки ЄС впроваджує в Україні 5-річну програму управління земельними ресурсами

Гройсман: 387 тис. га земель передано у власність 251 ОТГ

Рада прийняла за основу законопроект про запобігання аграрному рейдерству

Виділені за "кооперативною схемою" землі вартістю 38,4 млн грн повернені громаді

Кабмін планує до 1 вересня запустити електронні земельні торги через "ProZorro.Продажі"

Понад 7 млн га органічних сільгоспземель в Україні залишаються незадіяними

Депутати готують повторне звернення до КС про скасування мораторію на продаж земель сільгосппризначення

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА