21:11 31.05.2018

На "Азовсталі" "Метінвесту" загинула оглядальниця вагонів, на Східному ГЗК травмувалися 6 осіб, на "Укрнафті" отруїлися 2 працівники

3 хв читати
На "Азовсталі" "Метінвесту" загинула оглядальниця вагонів, на Східному ГЗК травмувалися 6 осіб, на "Укрнафті" отруїлися 2 працівники

На ПАТ "Металургійний комбінат "Азовсталь" (Маріуполь, Донецька обл.), що входить до групи "Метінвест", загинула оглядальниця вагонів 1973 року народження, повідомляється в інформації Державної служби з питань праці (Держпраці).

"Була знайдена з травматичною ампутацією лівої ноги за останнім вагоном поїзда, який стояв на залізничній колії №9 станції "Сортувальна" локомотивною бригадою тепловоза ВЛ-8, який рухався паралельно колією №2", - констатується в інформації Держпраці.

При цьому уточнюється, що НП сталася 28 травня о 15.15, а Держпраці було повідомлено про подію 29 травня.

Крім того, на державному підприємстві (ДП) "Східний гірничо-збагачувальний комбінат" (СхідГЗК, Жовті Води, Дніпропетровська обл.) під час перекачування сірчаної кислоти переносним насосом зі сховища №5 складу кислоти зірвало гумовий шланг і облило трьох працівників сірчаною кислотою, які внаслідок цього дістали травм. Двоє працівників 1977 р.н., один – 1982 р.н.

НП сталася 4 травня поточного року, а повідомили Держпраці 29 травня.

29 травня на шахті Інгульської ДП "СхідГЗК" автобус марки ЛАЗ здійснював доставку співробітників шахти на роботу, потрапив у ДТП на дорозі загального користування м. Кропивницького. Внаслідок зіткнення з вантажним автомобілем марки "Мерседес" троє працівників 1972 р.н., 1968 р.н. і 1985 р.н. дістали травм.

Також отруїлися два оператори заправних станцій ПАТ "Укрнафта" 1963 р.н. і 1954 р.н.: "Погіршення самопочуття внаслідок отруєння невідомою хімічною речовиною, якою оброблялося поле сільськогосподарською технікою і напрямок руху був до території АЗС".

Надзвичайна подія сталася 25 травня, повідомили в Держпраці 29 травня.

В іншій інформації Держпраці від 31 травня повідомляється, що, зокрема, чотири працівники ПрАТ "Транспортно експедиційний комбінат "Західукртранс" (Міністерство інфраструктури України) 1977 р.н., 1965 р.н., 1982 р.н. і 1983 р р. дістали травм.

"На КПП "Ужгород" у вантажному терміналі прикордонного переходу Ужгород (Україна) - Вишнє Німецьке (Словаччина) потерпілі отримали численні травми під час конфлікту з невідомими особами", - констатується в інформації Держпраці в четвер.

Як повідомлялося, 16 березня поточного року на меткомбінаті "Азовсталь", що входить до групи "Метінвест", унаслідок надзвичайної події зі смертельним наслідком загинули двоє чоловіків 41 і 42 років біля доменної печі №4 через отруєння чадним (колошниковим) газом.

За даними Держпраці, на виробництві в Україні у 2017 році були травмовані 4 тис. 313 людини, зокрема 366 - зі смертельним наслідком, у 2016 році - 4 тис. 428 осіб і 400 осіб відповідно. При цьому, зокрема, у вугільній промисловості за рік були травмовані 780 осіб (зі смертельними наслідками - 23), в гірничорудній і нерудній - 201 (9), у металургії - 260 (13).

"Азовсталь" входить до групи "Метінвест", основними акціонерами якої є група СКМ (71,24%) і "Смарт-холдинг" (23,76%), які спільно керують компанією. ТОВ "Метінвест Холдинг" - керуюча компанія групи "Метінвест".

"Укрнафта" є найбільшою нафтовидобувною компанією країни. НАК "Нафтогаз України" належить 50% + 1 акція "Укрнафти", групі компаній, пов'язаних із колишніми акціонерами ПриватБанку, - близько 42% акцій.

СхідГЗК - єдине в Україні та найбільше в Європі підприємство з видобутку та переробки уранової руди.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА