15:22 02.06.2018

Голодуючому у російській в'язниці Сенцову щодня вводять глюкозу – сестра

2 хв читати
Голодуючому у російській в'язниці Сенцову щодня вводять глюкозу – сестра

Українському політв'язню в Росії, режисеру Олегу Сенцову, що оголосив голодування в середині травня, щодня колють глюкозу, повідомила його сестра Наталія Каплан.

"Сьогодні 20-й день голодування Олега і, звичайно, це все на тлі чотирьох років таборів, проблем зі здоров'ям, які тягнуться з дитинства. Я не думаю, що у нього все ідеально зараз – я впевнена, що все дуже погано", - сказала Н.Каплан телеканалу "112.Україна" під час акції на підтримку О.Сенцова у центрі Києва в суботу.

"Йому колють глюкозу – 1 літр на день зараз", - уточнила вона.

Водночас сестра зазначила, що марно переконувати О.Сенцова відмовитися від голодування, яке він почав, щоб домогтися від російської влади звільнення українських політв'язнів. "Олег назвав цифру – 64 політв'язні, але на насправді їх значно більше, і Олег вимагає звільнення всіх українських політв'язнів, які перебувають в Росії і в окупованому Криму", - сказала Н.Каплан.

Вона зазначила, що докладніша інформація з'явиться в понеділок, коли з братом зустрінеться адвокат, через якого вона передасть йому листа.

"Адвокат його бачив 15 травня. Це був другий день голодування, і тоді все було більш-менш. Ось він поїде в понеділок, і буде зрозуміло", - додала вона.

Сестра також розповіла, що перебуває на зв'язку з українськими політиками, але поки що ніякого прогресу не бачить".

Тим не менш вона висловила сподівання, що О.Сенцов і інші українські політв'язні відчують підтримку людей, що вийшли на акції в Україні і в світі.

Раніше цього дня на майдані Незалежності у Києві пройшла акція на підтримку О. Сенцова і інших незаконно утримуваних в Росії і на території анексованого Криму громадян України.

Президент України Петро Порошенко подякував усім, хто взяв участь в акціях у різних країнах світу в підтримку українського режисера О.Сенцова, що перебуває в російській в'язниці. "Вдячний всім, хто взяв участь в акції на підтримку Олега Сенцова по всьому світу – в Німеччині, Франції, Італії, Естонії, Литві, Швеції, Грузії, Великій Британії, Канаді, США, Португалії, Україні та навіть Росії. Весь світ обурює беззаконня і тоталітарні методи кремлівського режиму", - написав П.Порошенко на своїй сторінці у соцмережі Фейсбук у суботу.

Як повідомлялося, Північно-Кавказький окружний військовий суд у Ростові-на-Дону в серпні 2015 року засудив О.Сенцова, затриманого в Криму в 2014 році, до 20 років колонії суворого режиму. У РФ режисера звинуватили у створенні на території Криму терористичного співтовариства.

14 травня 2018 року О.Сенцов оголосив голодування з вимогою відпустити всіх українців, утримуваних в РФ і анексованому Криму.

31 травня інший український політв'язень в РФ – кримчанин Олександр Кольченко також оголосив голодування з вимогою звільнити О.Сенцова.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Суд розгляне клопотання Офісу генпрокурора про передання АРМА столичного ТРЦ Gulliver

Шмигаль і канцлер Казначейства Великої Британії Гант обговорили потреби України в енергообладнанні

Пані посол США: Надання ракет ATACMS - іще один сигнал, що наша відданість справі захисту України непохитна

ТЧХУ та працівники "швидкої" надали допомогу постраждалим співробітникам ДСНС у Миколаєві

Українські прикордонники після бою з диверсантами РФ на Сумщині змусили їх відступити

Зеленський у Києві зустрівся з канцлером казначейства Великої Британії Гантом

Російська армія вночі обстріляла Дніпровський район Херсона, ніхто не постраждав - ОВА

Суд заарештував намісника Святогірської лаври на 60 діб

У прикордонних районах Чернігівської, Сумської та Харківської областей за добу зафіксовано 14 обстрілів із боку РФ

На Харківщині в результаті ворожих обстрілів пошкоджено ліцей, селищну раду, житлові будинки, інформації про постраждалих немає

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА