18:14 05.06.2018

Порошенко про історію з Бабченком: Якщо ми хочемо захистити журналістів, ми змушені застосовувати такі методи боротьби

2 хв читати
Порошенко про історію з Бабченком: Якщо ми хочемо захистити журналістів, ми змушені застосовувати такі методи боротьби

Президент України Петро Порошенко підтримує дії українських спецслужб щодо гарантування безпеки журналістів, зокрема методи на кшталт тих, до яких довелося вдатися для затримання замовників "убивства" російського журналіста Аркадія Бабченка.

"Якщо ми хочемо захистити свободу преси, якщо ми хочемо захистити журналістів, ми змушені застосовувати такі методи боротьби. В будь-якому разі, цей наказ давав не президент, а спеціальний прокурор. І я підтримую мої спецслужби, якщо вони захищають журналіста, якщо вони рятують життя журналіста", - сказав П.Порошенко в інтерв'ю іспанській газеті El País.

На запитання, чи справді було необхідне інсценування вбивства А.Бабченка, глава держави відповів: "Хіба ви хотіли б, щоб російські спецслужби справді вбили цього журналіста?" "Метою його вбивства було дестабілізувати Україну. Продемонструвати, що українська влада не може контролювати ситуацію в своїй країні. Наша спецслужба розкрила це й показала, що ми боремося проти вбивства. Злочинця заарештували, й найближчим часом буде поінформовано, звідки надходили гроші й накази, а також списки журналістів, яких планували вбити", - сказав президент.

Він також назвав заяви про нібито громадянську війну та фашизм в Україні розгорнутою РФ кампанією з дезінформації світової спільноти. "Це фальшиві новини, поширені Росією, з кампаніями сотень мільйонів доларів, вкладених у РТ і "Супутник" - інструмент Росії, щоб впливати на демократичні країни... Не вірте російським ЗМІ. Це проста відповідь, тому що ми були тими, хто найбільше постраждав під час Другої світової війни. В нас є генетична пам'ять про фашизм", - зазначив П.Порошенко.

Глава держави наголосив, що політика РФ щодо поширення фальшивих новин "дуже небезпечна для демократії", і тому з нею слід боротися.

Він також відповів на запитання про те, чи була Україна "випробувальним майданчиком" для фальшивих новин, які потім поширювалися на Заході, зокрема про катастрофу літака "Боїнг" Малазійських авіаліній на Донбасі в 2014 році. "Я не можу сказати, що Україна була випробувальним майданчиком. Весь світ є випробувальним майданчиком для російської політики фальшивих новин", - наголосив президент.

"Росія напала на Україну саме тому, що нам неприйнятна навіть думка залишатися в рамках Радянського союзу або Російської імперії. Зверніть увагу на те, що Путін (президент РФ Володимир Путін - ІФ) вважає найбільшою трагедією ХХ століття не Другу світову війну або Голокост, а розпад СРСР", - додав П.Порошенко.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україні необхідно $ 42 млрд бюджетної підтримки цього року

США заблокували рішення ООН щодо визнання Палестинської автономії повноправними членом

Окупанти обстріляли п'ять громад Сумської області, одна людина поранена - ОВА

ВИБУХИ В ПАВЛОГРАДІ - ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

Аварія на газопроводі в Харківській області не вплине на газопостачання споживачів

Раді рекомендують ухвалити в першому читанні законопроєкти, що вдосконалюють систему початкової загальновійськової підготовки та порядок ведення військового обліку

Боррель: Росія становить для ЄС екзистенційну загрозу

МАГАТЕ повідомило про чергову атаку майданчика ЗАЕС безпілотником

Окупанти двічі обстріляли прикордонний Вовчанськ, поранено чоловіка

Зеленський із віцепрем'єром німецького уряду Габеком обговорив постачання ППО та спільні оборонні проєкти

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА