10:52 11.06.2018

"Кілер" Бабченка стверджує, що організатор Герман говорив спершу про 30, потім про 60 потенційних жертв

2 хв читати
"Кілер" Бабченка стверджує, що організатор Герман говорив спершу про 30, потім про 60 потенційних жертв

Активіст "Правого сектора", монах-волонтер Олексій Цимбалюк, якому замовили вбивство російського журналіста Аркадія Бабченка, стверджує, що організатор вбивства Борис Герман спочатку говорив про список з 30 потенційних жертв, потім озвучив число 60.

"6-го числа (квітня - ІФ) надійшла конкретна пропозиція щодо Бабченка. У тій першій розмові він (Б.Герман - ІФ) сказав мені: є список з 30 осіб, яких потрібно ліквідувати. Він одразу сказав, що працювати потрібно дуже швидко, щоб встигнути до осені", - сказав О.Цимбалюк в інтерв'ю українській службі Бі-Бі-Сі.

Розповідаючи про одну з наступних розмов з Б.Германом щодо майбутніх жертв, О.Цимбалюк повідомив, що "імен не називали, але список, за його словами, на той час збільшився з 30 до 60 мішеней".

Він зазначив, що не бачив усього списку, але знав, хто такі дві жертви, - активіст одеського євромайдану Тодор Пановський і колишній співробітник ФСБ РФ Ілля Богданов.

Відповідаючи на запитання про те, звідки Служба безпеки України отримала "список 47", О.Цимбалюк висловив припущення, що з листування Б.Германа із замовником.

За його словами, операція СБУ ще не завершилася, вона триває.

"Серйозна мережа, яка могла заподіяти дуже багато зла, впала, її нейтралізовано. Зруйновано дуже великі й небезпечні плани. Це успіх. Дуже скоро слідство повідомить широкій громадськості більше інформації, і тоді всі зрозуміють, яку гідру ми придушили", - підкреслив О.Цимбалюк.

Як повідомлялося, увечері 29 травня спочатку ЗМІ, потім і влада України повідомили, що російського журналіста А.Бабченка, який з 2017 року працював на телеканалі ATR у Києві, нібито застрелили на сходах його будинку в Києві. Наступного дня голова СБУ Василь Грицак заявив, що інформація про "вбивство" А.Бабченка було частиною спецоперації українських правоохоронців, спрямованої на запобігання замаху на журналіста, а сам А.Бабченко вийшов до присутніх на брифінг представникам ЗМІ.

Тоді ж стало відомо про затримання організатора "вбивства" А.Бабченка - Б.Германа, який запропонував своєму знайомому учаснику АТО $30 тис. і передав йому частину суми за безпосереднє виконання злочину, на що той погодився. Загалом організатор цього злочину говорив про усунення 30 осіб в Україні.

Пізніше чернець-волонтер, активіст "Правого сектору" О.Цимбалюк, колишній ієродиякон Української православної церкви (Московського патріархату) і Української православної церкви Київського патріархату Аристарх, повідомив, що є тією людиною, якій замовили вбивство А.Бабченка, після чого він звернувся з інформацією до СБУ.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА