12:59 17.07.2018

Горбатюк пов'язує реорганізацію департаментів ГПУ з бажанням додаткового впливу на прокурорів

2 хв читати
Горбатюк пов'язує реорганізацію департаментів ГПУ з бажанням додаткового впливу на прокурорів

Реорганізація департаментів Генеральної прокуратури України, зокрема департаменту спеціальних розслідувань, була продиктована бажанням додаткового впливу на прокурорів, вважає начальник новоствореного слідчого управління Генпрокуратури Сергій Горбатюк.

"Як на мене, єдине (причина реорганізації) - це саме питання можливості додаткового впливу на прокурорів, тобто тих осіб, які приймають рішення у кримінальних провадженнях", - сказав С.Горбатюк журналістам у вівторок у Києві, додавши, що, на його думку, "це рішення було цим продиктоване".

Водночас начальник слідчого управління звернув увагу, що наразі "слідчі та прокурори залишилися всі на місцях і всі за тими кримінальними провадженнями, які розслідували".

"Відповідно, жодних змін у самому ставленні до розслідування, в бажанні встановити істину та притягти винних до відповідальності не відбулося. А якщо будуть якісь спроби незаконного впливу, то ми інформуватиме про це суспільство, чекаючи на допомогу", - наголосив С.Горбатюк.

Як повідомлялося, минулого тижня генеральний прокурор України Юрій Луценко своїм наказом ліквідував чотири самостійні структурні підрозділи Генпрокуратури, зокрема департамент спеціальних розслідувань, і створив два управління, в тому числі однойменне.

"Ліквідовано чотири самостійні структурні підрозділи Генеральної прокуратури, а саме: департамент розслідування особливо важливих справ у сфері економіки; департамент спеціальних розслідувань; управління розслідування злочинів, пов'язаних зі злочинними організаціями; управління процесуального керівництва в кримінальних провадженнях слідчих управління з розслідування злочинів, скоєних злочинними організаціями", - повідомляла прес-служба Генпрокуратури.

16 липня Ю.Луценко повідомив: "Згідно з наказом, який було сьогодні оприлюднено, Горбатюка за його заявою призначено на посаду начальника слідчого управління, яким він і був до мого приходу до Генпрокуратури".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Українська ППО збила російську ракету в Криворізькому районі

Унаслідок обстрілу Сміли постраждали шість осіб - ДСНС

Умєров і помічник генсека НАТО обговорили ситуацію на полі бою і кроки на шляху до членства України в Альянсі

Двоє людей загинули, одна людина дістала поранень унаслідок вибуху в пункті прийому металобрухту на Львівщині

Рада підтримала в першому читанні законопроєкт про створення Держреєстру постраждалих від агресії РФ

ДБР з'ясовує обставини вибухів у Миколаєві, внаслідок яких загинули двоє військових і травмувалися п'ятеро рятувальників

Росіяни атакували вантажівку в Херсонській області, одна людина постраждала - ОВА

Суд розгляне клопотання Офісу генпрокурора про передання АРМА столичного ТРЦ Gulliver

Шмигаль і канцлер Казначейства Великої Британії Гант обговорили потреби України в енергообладнанні

Пані посол США: Надання ракет ATACMS - іще один сигнал, що наша відданість справі захисту України непохитна

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА