17:20 20.07.2018

Денісова просить владу РФ роз'яснити, на яких підставах вилучили паспорти у рибалок "ЯМК-0041"

2 хв читати
Денісова просить владу РФ роз'яснити, на яких підставах вилучили паспорти у рибалок "ЯМК-0041"

Уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова повідомляє, що російські правоохоронці примусово утримують громадян України, членів екіпажу риболовецького судна "ЯМК-0041", які проходять як свідки у кримінальній справі проти капітана судна Віктора Новицького, через що звернулася до представників влади РФ по роз'яснення.

На своїй сторінці у соцмережі Facebook у п'ятницю вдень Л.Денісова нагадала, що капітана судна звинувачують у незаконному вилові риби, а члени екіпажу, які є свідками, - "не можуть повернутися додому". "У них вилучені паспорти, а також здійснюється постійний психологічний тиск із боку російських правоохоронців ", - написала український омбудсмен.

У зв'язку з цим, повідомила уповноважений Верховної Ради з прав людини, вона попросила генерального прокурора РФ Юрія Чайку, директора ФСБ РФ Олександра Бортнікова та радника президента РФ, голови Ради за президента РФ із розвитку громадянського суспільства та прав людини Михайла Федотова терміново надати їй інформацію, на яких підставах було обмежено свободу пересування членів екіпажу та чому в них вилучено паспорти.

Як повідомлялося, 4 травня 2018 року російська сторона затримала риболовецьке судно "ЯМК-0041" із українськими моряками на борту.

16 травня Федеральна служба безпеки РФ оголосила про порушення кримінальної справи стосовно капітана судна В.Новицького за ч. 3 ст. 256 Кримінального кодексу РФ (незаконний видобуток (вилов) водних біологічних ресурсів, скоєний особою з використанням свого службового становища). На судно "ЯМК-0041" накладено арешт.

У результаті проведених заходів стосовно членів суднової команди риболовецького судна "ЯМК-0041" встановлено, що українські моряки напередодні затримання у виключній економічній зоні РФ розставили ставні сітки для вилову камбали-калкана, видобуток якої з середини квітня до середини червня ц. р. в акваторії Чорного моря заборонено повсюдно на всій території континентального шельфу", - наголошується в повідомленні ЦЗГ ФСБ.

Кримський "омбудсмен" Людмила Лубіна направила листа уповноваженому з прав людини в РФ Тетяні Москальковій, у якому пропонує розглянути можливість обміну затриманих у Криму українських моряків на затриманих в Україні громадян РФ.

16 липня Л.Денісова звернулася до президента України Петра Порошенка щодо можливості обміну українських рибалок судна "ЯМК-0041" на моряків керченського сейнера "Норд", затриманого Державною прикордонною службою України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Під час атаки РФ на об'єкти "Нафтогазу" обійшлося без постраждалих і серйозних пошкоджень - Чернишов

Арка дружби народів у Києві належить до символіки російської імперської політики й підлягає повному демонтажу - УІНП

На Дніпропетровщині пошкоджено енергетичні об'єкти у трьох районах, поранені шестеро людей, серед них 5-річна дитина

Україна підписала зі США угоду про відтермінування виплат за держборгом

На Львівщині пошкоджено об'єкт критичної інфраструктури, два "кинджали" збити не вдалося - ОВА

Унаслідок атаки РФ пошкоджено енергетичну інфраструктуру в шести областях - Шмигаль

У Кіровоградській області збили 4 "шахеди"

Очільник МВС: Уночі та вранці атаковано 10 регіонів України, по меддопомогу звернулися 6 людей, серед них - дитина

В Івано-Франківській області атаковано об'єкт критичної інфраструктури, повітряні цілі збито, без жертв

На Хмельниччині під час нічної атаки збито три цілі, інфраструктурні об'єкти не пошкоджено

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА