11:09 26.07.2018

КДКП розпочала розгляд скарг про вчинення Холодницьким дисциплінарних проступків

2 хв читати
КДКП розпочала розгляд скарг про вчинення Холодницьким дисциплінарних проступків

Кваліфікаційно-дисциплінарна комісія прокурорів (КДКП) у четвер уранці розпочала засідання з розгляду питання дисциплінарної відповідальності керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) Назара Холодницького.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", спочатку до зали, де слухаються скарги стосовно Н.Холодницького, пустили лише учасників процесу. Онлайн-трансляція засідання виводилася в хол біля зали.

Присутні на місці громадські активісти висловлювали обурення тим, що їх і пресу не пускають до зали.

Було оголошено перерву для вирішення питання присутності представників ЗМІ та активістів на засіданні.

Наразі представників преси пустили до зали засідань.

Водночас громадські активісти організації "Центр протидії корупції" в холі, що веде до зали, влаштували для Н.Холодницького так званий коридор ганьби, ставши вздовж стін із плакатами "Перевертні", "Ви - іуди". Сам керівник САП увійшов до зали з іншого боку.

30 березня 2018 року стало відомо, що до КДКП за підписами генпрокурора Юрія Луценка та директора НАБУ Артема Ситника направлено дисциплінарні скарги про вчинення Н.Холодницьким дисциплінарних проступків. За інформацією Генпрокуратури, дисциплінарні скарги було направлено до КДКП в рамках кримінального провадження, яке розслідує НАБУ спільно з Генпрокуратурою за отриманими під час слідства фактами.

Директор НАБУ розповів про справи, негативні процеси навколо яких стали підставою для відкриття кримінального провадження, за яким Н.Холодницького викликали на допит як свідка до департаменту з розслідування особливо важливих справ у сфері економіки Генпрокуратури. "Йдеться про справу про розкрадання коштів чиновниками мерії Одеси; справу за заявою в.о. міністра охорони здоров'я Уляни Супрун за фактом пропонування їй неправомірної вигоди; справу, що стосується фірми "Золотий мандарин", яку пов'язують із народним депутатом Логвинським (Георгій Логвинський, фракція "Народний фронт" - ІФ); розслідування, пов'язані з е-деклараціями високих посадовців; розслідування, пов'язані з бізнес-інтересами власника великого агрохолдингу", - розповів він.

Сам Н.Холодницький заявив, що продовжує виконувати свої обов'язки на посаді керівника САП, відставки та звільнення не боїться.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна і Польща погодили продовження діяльності Польського центру підтримки культури в Україні на 2024 рік

World Monuments Fund реалізує майже 20 проєктів, спрямованих на збереження архітектурної спадщини України

Зеленський звільнив Марка Шевченка з посади посла України в Молдові

Глави МЗС України та Індії провели в Нью-Делі двосторонні переговори та оглядове засідання міжурядової комісії

Карандєєв анонсував будівництво безпечного фондосховища для українських музейних цінностей

У низці областей України в п'ятницю очікуються грози

Наразі немає інформації про можливий перетин повітряного простору Молдови російськими ракетами під час атаки на Україну - ПС ЗСУ

Зеленський назвав пріоритети в роботі РНБО

На Хмельниччині внаслідок атаки РФ пошкоджено 6 приватних будинків і дитячий табір, без постраждалих

Затримки в допомозі США Україні збільшують загрозу оперативного успіху РФ - ISW

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА