13:31 26.07.2018

Москалькова відвідала Карпюка у Володимирському централі

2 хв читати
Москалькова відвідала Карпюка у Володимирському централі

Уповноважений з прав людини в РФ Тетяна Москалькова відвідала у в'язниці "Володимирський централ" ув'язненого - громадянина України Миколу Карпюка, він не висловлює претензій до умов тримання, заявляє прес-секретар омбудсмена Олексій Зловедов.

"Він повідомив, що у нього немає ніяких претензій ні до умов тримання, ні до персоналу Федеральної служби виконання покарань", - сказав "Інтерфаксу" прес-секретар Т.Москалькової.

За його словами, М.Карпюка тримають у добре провітрюваній камері на одну людину з телевізором і відокремленим дверима санітарним блоком.

Т.Москалькова відвідала М.Карпюка в середу ввечері на прохання Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини Людмили Денісової.

Раніше Л.Денісова заявила, що їй відмовили в можливості відвідати у в'язниці "Володимирський централ" М.Карпюка, який відбуває покарання.

М.Карпюк засуджений у 2016 році судом Грозного. Його обвинувачують в участі у бойових діях у 1994-1995 роках на боці чеченських бойовиків і у вбивствах російських військовослужбовців.

О.Зловедов також сказав, що Т.Москалькова наразі не отримувала від української колегу Л.Денісової запрошень на нову зустріч. "Станом на 12:15 26 липня офіційних паперів щодо зустрічі до нас від пані Денісової не надходило", – сказав прес-секретар.

Він також заявив, що зустріч Т.Москалькової та Л.Денісової може відбутися лише після того, як російський консул відвідає Максима Одинцова, якого тримають в Україні. "Після цього буде розмова про подальші кроки, контакти тощо", - сказав О.Зловедов.

Напередодні перший віце-спікер Верховної Ради України, представник Києва в гуманітарній підгрупі Тристоронньої контактної групи щодо Донбасу Ірина Геращенко повідомила, що Київ виступив з ініціативою про проведення нової зустрічі Т.Москалькової та Л.Денісової для обговорення питання обміну українських в'язнів на російських. За її словами, українська сторона готова провести зустріч наступного тижня.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Серед постраждалих у ДТП за участю голови Броварської РДА: 32-річна мати з донькою 2,5 років

РФ атакує Україну ракетами, зокрема "Кинджалами", підвищений рівень загрози ударів у кількох областях

НБУ перерахував до держбюджету 38,64 млрд грн прибутку за 2023 р.

Бельгія прискорює постачання F-16, можливо, перші винищувачі передадуть Україні до кінця 2024 року

Іспанія надасть Україні ракети для Patriot, снаряди, готує до передачі танки Leopard

Міноборони Данії: Підготовка українських пілотів просувається, мета – передати Україні перші літаки F-16 влітку

Канада виділить ще 13 мільйонів канадських доларів на чеську ініціативу щодо закупівлі снарядів для України

Посольство України в Словаччині передасть ДСНС чотири підводні дрони для гуманітарного розмінування

Глава Пентагону про Patriot для України: Ми продовжуємо працювати над цим питанням дуже серйозно

Окупанти обстріляли ферму на Харківщині, постраждав мирний житель

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА