10:55 31.08.2018

Денісова повідомила, що члени екіпажу "Норд" відмовилися від зустрічі з нею

2 хв читати
Денісова повідомила, що члени екіпажу "Норд" відмовилися від зустрічі з нею

Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова повідомила, що члени екіпажу російського сейнера "Норд" відмовилися від зустрічі з нею, оскільки їхні права не порушуються.

"Щойно за моїм дорученням керівник секретаріату уповноваженого Людмила Левшун провела переговори з одним із моряків судна "Норд". Вона запропонувала їм прибути на зустріч до мене, щоб під час особистої зустрічі обговорити з ними питання можливого порушення їхніх прав. Однак він зазначив, що їхні права не порушуються, тому така зустріч їм не потрібна", - написала Л.Денісова на своїй сторінці в соцмережі Facebook у п'ятницю.

Крім того, за її словами, член екіпажу "Норд" заявив, що стосовно можливої зустрічі моряків з українським омбудсменом потрібно звертатися до їхнього адвоката.

"Хочу наголосити, що члени екіпажу "Норд" є громадянами України й за своїм статусом не є затриманими особами. Їхні права на свободу пересування на території України та виїзд за межі нашої держави не обмежені. Моряків не утримують правоохоронні органи України, вони можуть реалізувати свої права на підставі паспорта громадянина нашої держави", - наголосила Л.Денісова.

Як повідомлялося, 25 березня Держприкордонслужба України затримала сейнер "Норд" із 10 членами екіпажу на борту.

Капітана судна В.Горбенка обвинувачують за ст. 332-1 КК України (порушення порядку в'їзду/виїзду на окуповану територію України з метою завдання шкоди інтересам країни). Пізніше капітану було повідомлено про підозру в скоєнні ще одного злочину - за ст. 249 ККУ (незаконне зайняття рибним добувним промислом). Херсонський міськсуд обрав йому запобіжний захід у вигляді особистого зобов'язання. На час досудового слідства В.Горбенко перебував у родичів у Мелітополі (Запорізька обл.).

Іншим членам екіпажу ставили в провину ч. 2 ст. 204 КпАП України (незаконний перетин кордону), санкція - штраф від 100 до 300 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або до 15 діб адміністративного арешту.

Уповноважений Верховної Ради з прав людини Л.Денісова раніше зверталася до президента України Петра Порошенка з проханням розглянути можливість здійснення обміну членів екіпажу судна "Норд", затриманого Держприкордонслужбою України, на членів екіпажу судна "ЯМК-0041", затриманого російською стороною 4 травня.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Боррель: Ми повинні дістати Patriot з ангарів, де вони стоять "про всяк випадок", і передати їх Україні

Сирський і головком Об'єднаних сил НАТО в Європі Каволі обмінялися думками щодо тактичної ситуації на полі бою

Останній дзвоник у школах Києва пролунає 31 травня

ЗСУ знищили низку об'єктів на військовому аеродромі в Джанкої - ГУР

Ворог намагається захопити Часів Яр, закидає місто КАБами й не зважає на свої втрати - ОСУВ "Хортиця"

Найближчі дні в Україні будуть прохолодними та дощовими, в суботу подекуди нічні заморозки

Армія РФ завдала ракетного удару по Дніпровському району, є постраждалі, зафіксовано загоряння - голова ОВА

Кулеба - союзникам: Системи Patriot і SAMP/T потрібні вже сьогодні для порятунку життя людей і економіки

Перші 13 із 60 ветеранів з ампутаційними пораненнями відбули до Берліна для встановлення сучасних інноваційних протезів - мер Києва

Обвинувачений у спробі дати хабар чиновникам "Укргазвидобування" визнав провину, просить перерахувати гроші ЗСУ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА