10:56 01.09.2018

Після вбивства Захарченка громадян з ОРДО не випускають, Донецьк оточений військовою технікою НЗФ

2 хв читати
Після вбивства Захарченка громадян з ОРДО не випускають, Донецьк оточений військовою технікою НЗФ

Представник уповноваженого Верховної Ради з прав людини в Луганській і Донецькій областях Павло Лисянський повідомив, що незаконні збройні формування не дозволяють громадянам залишати територію окремих районів Донецької області (ОРДО) після вбивства глави самопроголошеної Донецької народної республіки Олександра Захарченка, є дані про затримання людей.

"КПВВ "Майорське" працює тільки на в'їзд в "ДНР". КПВВ "Мар’їнка" і "Гнутове" – з боку "ДНР" в'їзд і виїзд закриті. З "ДНР" людей не випускають ні в РФ, ні в ОРЛО. (...) Найближче оточення Захарченка намагається втекти з території "ДНР". Переодягаються в цивільне і намагаються сховатися", – написав П.Лисянський на сторінці у "Фейсбуці" в суботу.

За його даними, вночі було здійснено арешти щонайменше двох людей.

Крім того, як наголосив представник українського омбудсмена, Донецьк взяла в кільце військова техніка, "всі воєнізовані підрозділи НЗФ приведено в бойову готовність". "Така обстановка, за інформацією джерел НЗФ у "ДНР", триватиме 3 дні", – уточнив він.

П.Лисянський також зазначив, що провів минулу ніч на лінії розмежування, був у Мар'їнці, Красногорівці і Майорську. За його словами, бойові дії активно в цей час не велися, в Мар'їнці лунали автоматні та кулеметні черги.

Як повідомлялося, О.Захарченко дістав смертельне поранення від вибуху в кафе "Сепар" у центрі Донецька увечері 31 серпня. За даними російських ЗМІ, ще одна людина загинула, кілька були поранені.

У Службі безпеки України заявили, що за вибухом стоять або самі бойовики, або російські спецслужби.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА