08:29 08.09.2018

Глава Alibaba вирішив піти на пенсію в 54 роки, щоб займатися благодійністю

2 хв читати
Глава Alibaba вирішив піти на пенсію в 54 роки, щоб займатися благодійністю

Мільярдер Джек Ма піде на пенсію 10 вересня, покинувши пост глави компанії Alibaba, яку він сам же і заснував. Раніше він розповідав про те, що на пенсії має намір зайнятися викладанням і благодійністю.

У понеділок мільярдерові виповниться 54 роки. Також цього дня, 10 вересня, в Китаї відзначатиметься День вчителя. До заснування Alibaba Джек Ма був учителем англійської мови.

Як стверджує видання, Ма йде на пенсію через те, що в Китаї зіпсувалося ділове середовище, а державні підприємства все частіше втручаються в роботу приватних компаній. При цьому NYT зазначає, що Ма залишиться в раді директорів Alibaba і буде наставляти керівництво компанії. В інтерв'ю виданню Джек Ма назвав свій відхід на пенсію "початком нової ери".

Статки Джека Ма Forbes оцінює в $ 36,6 млрд. У 1999 році він заснував компанію Alibaba, що стала одним з найбільших світових рітейлерів.

Напередодні в інтерв'ю Bloomberg TV мільярдер розповів, що після відходу з компанії планує приділяти більше часу філантропії. За його словами, він має намір створити фонд, який займатиметься фінансуванням освітніх проектів. Джек Ма заявляв, що має намір піти по стопах Білла Гейтса.

В інтерв'ю Bloomberg Джек Ма вже говорив про те, що "одного разу, і скоро", повернеться до викладання. Однак відповідати на питання, коли він піде з компанії, Джек Ма на той момент не став.
 

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА