14:12 14.09.2018

Суд відпустив міністра інфраструктури Омеляна на поруки Жданова

2 хв читати
Суд відпустив міністра інфраструктури Омеляна на поруки Жданова

Солом'янський райсуд Києва відпустив міністра інфраструктури України Володимира Омеляна, якого підозрюють у незаконному збагаченні, на поруки, поручителем виступив міністр у справах молоді та спорту Ігор Жданов.

Таке рішення суд виніс на засіданні в п'ятницю.

Згідно з рішенням суду, міністр також має прибути до НАБУ на першу вимогу, повідомляти про факти зміни місця проживання і роботи, припинити спілкування зі свідками і здати закордонний паспорт.

Рішення вступає в силу після його оголошення в залі суду.

"Я не розраховував на таке рішення суду... Щодо паспортів - це взагалі ганебна ситуація, оскільки вперше в історії України у нас ситуація, коли міністра обмежують у виконанні його державних функцій, у поїздках... Але ми поважаємо рішення суду і будемо працювати в новому форматі", - заявив після засідання В.Омелян.

Міністр також висловив подяку своїм поручителям і всім, хто виявив бажання узяти його на поруки.

"Це повинна була бути ефектна піар-компанія: перший міністр України заарештований НАБУ за обвинуваченням в незаконному збагаченні з терміном арешту від п'яти до 10 років... Я не допущу, щоб окремі керівники самостійно вирішували, що вони є законом України, і буду обстоювати своє чесне ім'я в судах", - заявив В.Омелян.

За його словами, він не має наміру відмовлятися від виконання своїх безпосередніх обов'язків.

За словами міністра, на нього чинився тиск з боку НАБУ під час особистого спілкування з його представниками, а також під час телефонних розмов.

Прокуратура, в свою чергу, просила суд забезпечити клопотання про призначення міністру застави в розмірі 5 млн грн. На думку обвинувачення, інші запобіжні заходи - поручительство або особисті зобов'язання - не будуть гарантією належної "процесуальної поведінки" В.Омеляна.

Міністр у справах молоді та спорту Ігор Жданов і депутат від фракції Народний фронт Федір Бендюженко подали заяви про готовність узяти В. Омеляна на поруки.

Як повідомлялося, 13 вересня, прес-служба НАБУ поінформувала, що міністр інфраструктури В.Омелян повідомлений про підозру у вчиненні кримінальних злочинів, передбачених ч.3 ст.368-2 і ст.366-1 Кримінального кодексу України.

У свою чергу, сам В.Омелян заявив, що пов'язує підозру в незаконному збагаченні з проведеними ним реформами, початком виборів у країні і справою щодо екс-депутата Миколи Мартиненка, яку вже кілька років веде НАБУ.

Увечері того ж дня на прес-конференції в Києві В.Омелян заявив, що відкидає корупційні обвинувачення на свою адресу і не має наміру подавати у відставку з посади міністра. Крім того, він заявив про нібито співпрацю керівництва НАБУ з українськими політиками, тиску на нього з боку цього антикорупційного органу.

Міністр також заявив про намір захищати своє ім'я, честь і гідність у суді.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Росіяни продовжують обстрілювати Херсонську громаду, одна людина загинула, троє поранені

Служба зовнішньої розвідки має бути більш активною

Міноборони України ініціювало законодавче визначення поняття "кібервійна"

У Запоріжжі ще 24 освітні заклади перейдуть на змішану форму з 1 квітня

Сирський обговорив із головою Об'єднаного комітету начштабів США Брауном потреби ЗСУ та стратегічні питання

Українська авіація за добу завдала ударів по 14 місцях скупчення окупантів та їхньої техніки

Окупанти за добу завдали чотири ракетних і 77 авіаударів по Україні, обстріляли близько 100 міст і сіл

Житель Вовчанська загинув унаслідок пожежі, спричиненої ворожим обстрілом

Генштаб: ЗС України відбили за добу на новопавлівському напрямку 13 атак окупантів, на бахмутському - 11

Посли G7 стежать за відбором нового керівництва ВККС

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА