16:55 20.09.2018

lifecell вважає недоцільним підвищення рентної плати за користування РЧР

2 хв читати
lifecell вважає недоцільним підвищення рентної плати за користування РЧР

Мобільний оператор компанія lifecell вважає недоцільним підвищення рентної плати за користування радіочастотним ресурсом України.

Про це агентству "Інтерфакс-Україна" повідомили в прес-службі оператора.

"Ми вважаємо недоцільним підвищення рентної плати за користування радіочастотним ресурсом України. Додаткові витрати телеком-операторів можуть негативно вплинути на розвиток інфраструктури, телекомунікаційних послуг, розширення їх асортименту, призвести до підвищення собівартості таких послуг і, відповідно, спричинити збільшення тарифів на ці послуги для споживачів", - зазначили в компанії.

Водночас оператор вважає за доцільне впровадження більш справедливого, неупередженого ставлення до учасників ринку - частотних ліцензіатів у питанні плати за користування РЧР, що дасть змогу не лише значно збільшити надходження до Державного бюджету України, а й стимулювати впровадження на вітчизняному ринку новітніх технологій.

"На телекомунікаційному ринку України склалася ситуація, коли ліцензії, видані низці суб'єктів ринку для користування РЧР, передбачають застосування певних застарілих радіотехнологій із вкрай низькою платою за користування цим ресурсом, яка в сотні разів менша за аналогічні платежі операторів мобільного зв'язку", - наголосили в компанії.

Крім того, в lifecell зазначають, що оператори мобільного зв'язку в Україні і так платять одну з найвищих у Європі ставок плати за користування РЧР (23085,25 грн за 1 МГц смуги радіочастот GSM діапазону на місяць), а також щорічно роблять значні інвестиції в розвиток новітніх технологій.

Як повідомлялося, Національна комісія, що здійснює держрегулювання у сферах зв'язку та інформатизації, ініціює двоетапну зміну ренти за користування радіочастотним ресурсом (РЧР), підвищуючи коефіцієнт за фрагментований спектр з 2019 року і зрівнюючи ставки в діапазонах 2300-2400 МГц, 3400-3800 МГц незалежно від виду радіозв'язку з 2020 року.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА